Zijn dakkapellen moeilijk te bouwen?

Het bouwen van een dakkapel is een ambitieus en uitdagend project. Je zou een paar verbouwingsprojecten onder je riem moeten hebben voordat je een taak zo groot en complex aanpakt. Als u een beetje onzeker bent over uw vaardigheden op het gebied van ruw inlijsten of dakbedekking, huur dan een timmerman in om te helpen met deze fase van het dakkapelproject. Het dak van mijn huis is gewoon een groot vlak gebied.

Ik heb huizen in vergelijkbare stijl gezien met een dakkapel op het dak. Deze structuur maakt het huis veel interessanter. Wat is er nodig om een dakkapel toe te voegen nadat een huis al is gebouwd? Kun je er een toevoegen als het dak is gebouwd met moderne spanten? Is dit een baan die een gemiddelde huiseigenaar kan doen? Wat zijn de belangrijkste aspecten van de baan? A, je hebt zo gelijk. Dakapellen zijn opvallende architectonische kenmerken en ze kunnen het dak van een huis er absoluut veel interessanter uit laten zien.

Het goede nieuws is dat je een dakkapel kunt toevoegen aan een bestaand dak. Het slechte nieuws is dat het geen doe-het-zelf-baan is. . De dakkapel vereist dat u, of de persoon die het bouwt, een volledig begrip heeft van dakflitsen van zowat elk type.

Als je deze vaardigheden niet hebt, heb je zeker lekken in je dak. Als uw huis traditionele dakspanten en een open zolder heeft, kunt u een functionerende dakkapel toevoegen waar u in kunt lopen, een stoel bij het raam installeren en een echt raam hebben dat opent. Als je huis is gebouwd met spanten, kun je een fantasiedakkapel installeren die er vanaf de straat goed uitziet, maar je ziet hem niet als je je hoofd in de zolderruimte boven je huis steekt. In het geval van spanten is de dakkapel waarschijnlijk alleen decoratief en wordt deze verbonden met de bovenkant van het dakoppervlak.

Je kunt in spanten snijden en ze aanpassen om een echte dakkapel te maken, maar het is erg complex en het vereist een consult en plan van een erkende constructeur die bekend is met spanten. Omdat je een zolderruimte die gevuld is met spanten niet effectief kunt gebruiken, kun je net zo goed gewoon de decoratieve dakkapel maken en voor de gek houden - de buren en voorbijgangers. Laat me kort beschrijven wat er komt kijken bij het toevoegen van een dakkapel aan een bestaand huis, en je zult beginnen te begrijpen waarom het een baan is voor een professional. Het eerste wat ik doe, is ervoor zorgen dat ik een geweldig plan heb opgesteld dat op schaal is.

Je wilt er zeker van zijn dat de dakkapel niet te klein of te groot is. Je kunt hier een idee van krijgen door te kijken naar huizen met dakkapellen die je aanspreken. Niets ziet er erger uit dan een kleine dakkapel op een enorm dak. Zodra ik een plan heb, verkrijg ik alle benodigde vergunningen.

Dit is misschien meer een uitdaging dan je denkt. Met een vergunning in de hand, is het nu tijd om aan het werk te gaan. Ik begin met het verwijderen van het dakbedekkingsmateriaal in het gebied waar de dakkapel op het dak wordt geplaatst. Deze ene taak zou de gemiddelde huiseigenaar bang maken, want alles wat ze kunnen bedenken is wat er gebeurt als het regent.

Daarom heb je Plan B. Dat is een groot waterdicht zeil en hout waarmee je het hele deel van het dak volledig kunt bedekken voor het geval er een storm op je afdwaalt. Jarenlange ervaring heeft me geleerd nooit een project als dit te starten, tenzij ik gegarandeerd drie dagen uitzonderlijk weer heb zonder regen in de voorspelling. Maar het is goed om voorbereid te zijn.

Als je een dakkapel maakt op een dak omlijst met gemeenschappelijke spanten, moet je de spanten verdubbelen of verdrievoudigen aan weerszijden van waar de dakkapel zal zijn. Omdat je in twee of meer spanten snijdt om het gat voor de dakkapel te creëren, moet de lading van die gesneden spanten aan weerszijden worden overgebracht naar de spanten. Ik zei toch dat dit niet makkelijk zou worden. Als je eenmaal het gat hebt gemaakt voor de dakkapel, moet je nu beginnen met het bouwen ervan.

De drie muren die de voor- en zijkanten van de dakkapel vormen, hebben allemaal hoeken die de helling van uw dak aanvullen. Je moet ook een klein dak bouwen op je dakkapel. Nu wordt het pijnlijk duidelijk waarom je aandacht had moeten besteden tijdens je geometrieklas op de middelbare school. Ik geloof dat je een beeld begint te krijgen van hoeveel er betrokken is bij het werken op een schuin oppervlak en alle verschillende dingen die je moet weten om een klus als deze te voltooien.

En te bedenken dat ik net het oppervlak heb bekrast. Er zijn veel andere gedetailleerde onderdelen van deze taak die uren zouden duren om over te brengen. Naar mijn mening zijn de meest kritische aspecten van het bouwen van een dakkapel de structurele en dakflitsende componenten. De belasting op een dak is aanzienlijk en u moet ervoor zorgen dat u weet wat u doet als u in een dak snijdt.

Voeg daarbij het extra gewicht van de eigenlijke dakkapel. De materialen die in de dakkapel worden gebruikt, kunnen gemakkelijk 1.000 pond benaderen. Om de dakverbindingen in een dakkapel waterdicht te maken, moet u weten over stapflitsen, tegenflitsen, dalflitsen. En basis-, kop- en dorpelknipsels.

Je kunt beter ook weten hoe je flitsen moet solderen, omdat je de onderste hoeken van de basis moet solderen, knipperend waar de voormuurhoeken van de dakkapel contact maken met het bestaande dak. Communityregels zijn van toepassing op alle inhoud die u uploadt of anderszins indient op deze site. Moeilijke installatie - Zoals bij elke constructie, vereist het installeren van elke dakkapel een ervaren professional. Niet alle dakdekkers hebben ervaring met het installeren van dakkapellen.

Het dakgedeelte rond de dakkapel kan ook enkele reparaties, upgrades of vervanging nodig hebben om ervoor te zorgen dat het nieuwe materiaal perfect past en er op zijn best uitziet. Een conversie van 20 vierkante meter dakkapelloft kost ongeveer £25.000 tot £29.000, terwijl een dakkapel van 30 vierkante meter normaal gesproken tussen £38.000 en £44.000 kost. Het type dakkapel dat u bouwt, helpt u ook te bepalen of u de dakkapel zelf wilt bouwen of professionals wilt inhuren om het voor u te doen. Hoewel de lucarnes van weleer geen glazen ramen hadden, worden hoge smalle dakkapellen tegenwoordig soms „lucarne dakkapellen” genoemd.

Het belangrijkste verschil is echter dat dakkapellen met fronton zich vanaf het dak uitstrekken en meestal op een rij verschijnen. Dakapellen worden vaak geassocieerd met koloniale, Griekse Revival en architectuur in cottage-stijl, maar ze zijn te vinden op vrijwel elke huisstijl met een schuin dak. U moet ook overwegen hoe u de dakkapellen moet onderhouden en reinigen, zowel van binnen als van buiten, afhankelijk van hoe de dakkapellen opengaan. Een dakkapel met frame is een eenvoudige uitbreiding die aan uw dak is toegevoegd en die is ontworpen om meer licht en ruimte in uw huis toe te voegen.

Een dakkapel creëert meer hoofdruimte op een zolder met een laag plafond terwijl het raam licht in de kamer brengt, dus een stoel bij het raam of een bureau past mooi in een typische dakkapel. Ramen in dakkapellen met wenkbrauwen zijn meestal klein, dus ze bieden minder licht en ventilatie dan andere stijlen. Je kunt nog steeds een puur decoratieve schijndakkapel toevoegen aan een dak met truss-frame, maar geen echte dakkapel. Dakapellen bevinden zich op de helling van uw dak en zijn overdekte constructies met meestal ramen en verhogen de hoogte van uw plafond.

.