Dakkapel framing?

Gebruik de 3-4-5 driehoeksmethode om de hoek van 90 graden te maken. Elimineer giswerk maak een tekening op ware grootte van de gevelmuur op de vloer van uw garage of zolder. Begin met een basislijn en maak er een hartlijn loodrecht op vast. Voeg vervolgens de 2 × 4 zijwanden en de dakhelling toe met behulp van een vierkant.

Maak lijnen voor de spanten en teken vervolgens de rand en het binnenkantdetail in. Knip een gemeenschappelijke spant voor een patroon en leg deze op de tekening om te controleren of het past. Meet en snijd de tijdelijke paal die de rand ondersteunt. Onlangs werd mijn bedrijf gevraagd om een dakkapel in het achterste deel van een zolder te bouwen om een paar slaapkamers te creëren en de zolderruimte bruikbaarder te maken.

Het verwijderen van het oude dak en het inlijsten van de dakkapel was goed te doen, maar als klein bedrijf dat zelden onderaannemers van frames gebruikt, hadden we een paar zorgen. Om de open tijd te minimaliseren dat het dak tijdens het framingsproces aan de elementen wordt blootgesteld, heb ik de dakkapellen en koptekst (indien nodig) voorgesneden en de eindwand omlijst. Voor brede geveldakkapellen waar de wanden Herculeaanse lasten zullen dragen, moeten mogelijk LVL's of stalen I-balken in het vloersysteem worden gestoken om het dak omhoog te houden. Het bouwen van een dakkapel op uw dak is een geweldige manier om extra woonruimte aan uw huis toe te voegen door te profiteren van ongebruikte loft- of zolderruimte.

Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van een dakkapel aan uw dak, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw plaatselijke dakbedekkingsbedrijf. De grootte van de nieuwe drievoudige spanten en gemeenschappelijke spanten varieert afhankelijk van de grootte van het dak en de dakkapel en de lokale omstandigheden. Zadeldakkapellen staan ook bekend als hondenhuisstijl, en ze zijn meestal te vinden op daken met een hoek en steile helling. Strek een rand van het zeil zodat het over de dakrand loopt en bevestig het met 2x4s geschroefd in de dakmantel.

Het kiezen van het beste dakbedekkingsmateriaal voor uw huis is de eerste belangrijke stap om ervoor te zorgen dat u over het hoogst mogelijke dak beschikt. Hoe korter de tijd dat het dak open is voordat het nieuwe dak in het oude wordt vastgebonden, hoe minder tijd ik heb om het huis weerbestendig te houden. Markeer de dakkapelwandindeling op de zolderverdieping en zorg ervoor dat de dakkapellen vierkant zijn met de buitenmuur van het huis. Zodra het bestaande dak is uitgesneden, kan ik de muur optillen, de spanten plaatsen en de dakkapel binnen enkele uren omhullen, klaar om in te drogen met omhulling en papier.

Bij het toevoegen van een dakkapel is het essentieel om de dakbelasting te bepalen en de overdracht van het laadpad naar de bestaande vloerbalken of dakspanten te ontwerpen. Rol het zeil terug en het is klaar om's nachts of in geval van een verrassende regenbui over de dakkapel te trekken. Wanneer de nok niet structureel is, zijn kraagbanden meestal nodig tussen de dakkapellen en de bestaande spanten aan de andere kant van het dak. De zijwanden van een dakkapel dragen geen last, zodat ze zonder extra omlijsting op de vloer of op de dakspanten kunnen rusten.