Hoeveel ruimte voegt dakkapel toe?

Dakapellen bevinden zich op de helling van uw dak en zijn overdekte constructies met meestal ramen en verhogen de hoogte van uw plafond. Dakapellen zijn ook ontworpen om uw zolder of loft extra ruimte te geven, meestal met 30 vierkante meter. Hoewel er veel soorten dakkapellen zijn om uit te kiezen, zijn sommige het meest geschikt voor specifieke daktypes. Wanneer veel mensen het woord „dakkapel” horen, raken ze eigenlijk in de war, omdat deze term vaak door elkaar wordt gebruikt om een paar verschillende dingen te betekenen.

Sommige dakkapellen zijn zo groot dat ze bijna de hele lengte van het huis overspannen en lijken vaak meer op de tweede verdieping dan op een toevoeging. Veel huiseigenaren vermijden het plaatsen van een dakkapel, omdat het vaak wordt gezien als een lelijke structuur die de stoeprand van het huis verpest. Helaas zit hier enige waarheid in. Een slecht ontworpen en gepositioneerde dakkapel kan er inderdaad uitzien als een oogpijn op het dak.

Het antwoord is afhankelijk van het ontwerp van uw dakkapel, maar veel soorten dakkapellen hebben dakgoten nodig. Het is een goed idee om uw dak te inspecteren om er zeker van te zijn dat uw huidige goot het verhoogde water dat uit de dakkapel komt aankan. Raamdakkapellen zijn een betaalbare optie, waardoor u tegen een lagere prijs de vele voordelen van dakkapellen kunt plukken. Een dakkapel creëert meer hoofdruimte op een zolder met een laag plafond terwijl het raam licht in de kamer brengt, dus een stoel bij het raam of een bureau past mooi in een typische dakkapel.

Schuurdakkapellen worden niet zo vaak aan huizen toegevoegd als dakkapellen met puntgevel, maar zijn functioneler dan een dakkapel met puntgevel. Het belangrijkste verschil is echter dat dakkapellen met fronton zich vanaf het dak uitstrekken en meestal op een rij verschijnen. U moet ook overwegen hoe u de dakkapellen moet onderhouden en reinigen, zowel van binnen als van buiten, afhankelijk van hoe de dakkapellen opengaan. Geveldakkapellen zijn ideaal wanneer u wat schaduw wilt boven de ramen en in uw kamer en zijn de meest populaire dakkapelstijl die tegenwoordig in huizen wordt gebruikt.

Of u nu een schuin dak of een gebogen dak heeft, dakkapellen kunnen een uitstekende en snelle manier zijn om de hoeveelheid ruimte en vierkante meters van uw huis te vergroten. Wees voorzichtig als u in een gebied woont met veel sneeuwlekken is waarschijnlijker met dit ontwerp dan met een schuin dakkapel. Drijvende of „valse dakkapellen” (ook wel nep-dakkapel genoemd), worden gebruikt wanneer een huiseigenaar het uiterlijk van een dakkapel wil hebben of wil, maar de extra ruimte in het huis niet nodig heeft of wil. Een hippe dakkapel is iets duurder en heeft een dak dat zowel naar voren als naar beide zijden afloopt.

De dakkapel moet echter over het algemeen klein genoeg zijn om de daklijn te doorbreken en op het dak te passen zonder misplaatst te kijken. Ramen in dakkapellen met wenkbrauwen zijn meestal klein, dus ze bieden minder licht en ventilatie dan andere stijlen. Het toevoegen van een dakkapel creëert waardevolle plafondruimte in huis en voegt tegelijkertijd visuele aantrekkingskracht toe aan uw daklijn.