Wat is een dakkapel met plat dak?

Dit type dakkapel wordt geleverd met een enkel plat vlak dak dat min of meer horizontaal is. Dakapellen zijn de kleine kamers die uitsteken vanaf een dak en meer ruimte en licht mogelijk maken op de bovenste verdieping of zolder. Naarmate de bouwstijlen zijn verschoven, hebben architecten en bouwers meer manieren uitgevonden om dakkapellen te bouwen. Hier zijn 12 verschillende soorten dakkapellen en hun geschiedenis.

Typisch is een dakkapel een structuur met een raam gebouwd op een schuin dak. Dit voegt ruimte, karakter en design toe aan een huis. Een dakkapel met plat dak is veel interessanter, echt opvallen tegen een plat oppervlak en een onberispelijke stijl creëren. Een dakkapel is een raam dat meestal verticaal op een schuin dak wordt geplaatst.

De dakkapel heeft een eigen dak, dat plat, gebogen, schilddak, puntig of versierd kan zijn. Dakramen kunnen in het dak of een muur worden ingebouwd en ze zijn er in vele soorten en maten. Het soort dak op de dakkapel kan het grotere dak of andere architectonische details van het huis aanvullen. Dakapellen kunnen schoonheid en beteugeling aan uw huis toevoegen, of ze kunnen ervoor zorgen dat uw huis er belachelijk uitziet, dus u moet zorgvuldig overwegen wanneer en waar u ze kunt toevoegen.

Dapel met plat dak geeft een boxy uiterlijk dat niet zo aantrekkelijk is als de andere typen. Het is niet zo aantrekkelijk als andere typen, en het ziet er plat en schuur uit, en het is vaak bekend dat het vrij groot is. Het enige nadeel van dit dakkapeltype is dat het geen smeltende sneeuw en regen afwerpt zoals de schuine dakbedekking. Aangezien een dakkapel buiten of aan de buitenkant van uw huis wordt geïnstalleerd, moet het aantrekkelijk en zeer aantrekkelijk zijn.

Deze ideeën voor dakkapellen met plat dak zullen als inspiratie dienen voor iedereen die erover nadenkt om dit extra tintje aan hun huis toe te voegen. In vergelijking met standaard dakkapellen worden de verzonken dakkapellen geleverd met wanden die zich boven en buiten het dak uitstrekken. Een ingewikkelder en sommigen zouden beweren dat een eleganter ontwerp de dakkapel is die door de kroonlijst of de rand van het dak is gebouwd. Hoewel het voor sommigen niet prettig is, zijn de kosten van de dakkapel van het schuurdak betaalbaar en vergroot het de ruimte eronder.

Een nadeel is dat platte daken geen regenwater en smeltende sneeuw afwerpen zoals schuine dakbedekking, dus lekken zijn waarschijnlijker, maar een hoogwaardig plat dakmembraan zoals PVC kan worden gebruikt om het risico op lekken als gevolg van een ondiepe helling te verminderen. Ramen in dakkapellen met wenkbrauwen zijn meestal klein, dus ze bieden minder licht en ventilatie dan andere stijlen. Hierdoor ontstaat een zolder die volledig bruikbaar is, dus het is waarschijnlijk geen verrassing dat dakkapellen vaak worden aangetroffen op mansardedaken. Je kunt nog steeds een puur decoratieve make-believe dakkapel toevoegen aan een dak met truss-frame, maar geen echte dakkapel.

Het dak van de dakkapel maakt ook gebruik van het hout, maar het is groot en schuin, wat erg in het oog springt en een brandpunt wordt voor dit hele huis. Dit is geen eenvoudige doe-het-zelf-klus, omdat het vaardigheden vereist in dakbedekking en het installeren van dakflitsen, anders zult u lekken hebben. Dit huis is een super hippe en coole moderne stijl, met zijn donkere gevelbeplating en de dakkapel met plat dak past zeker bij dit thema. Het platte dak op deze dakkapellen geeft ze een boxy uitstraling die niet zo aantrekkelijk is als andere typen.

Op de dakkapel helpt het uitlopende dak de ramen schaduw te geven, een zegen wanneer dakkapellen op het zuiden of westen staan in regio's waar de zomers heet zijn. In de rechterhoek van het huis wordt het dak plat en zijn er twee dakkapellen bovenop gebouwd, waardoor een zeer contrasterende uitstraling ontstaat. Het elegante en vorstelijke Biltmore Estate in Asheville, North Carolina, is een voorbeeld van de 19e-eeuwse Mansard-dakkapel op een groot huis in Chateauesque stijl.