Hoe heten huizen met steile daken?

Shingle homes lenen brede veranda's, gordelroos en asymmetrische vormen van de koningin Anne. Ze worden ook gekenmerkt door onversierde deuren, ramen, veranda's en kroonlijsten; doorlopende houten dakspanen; een steil hellende daklijn; en grote veranda's. Het dak met A-frame, een van de oudste vormen in de bouw, is weer in zwang en puntiger dan ooit. Hier zijn 10 van de beste voorbeelden die laten zien waarom puntdaken de nieuwe platte daken zijn.

Dakvormen omvatten plat (of schuur), puntgevel, schilddak, gebogen, koepelvormig en een breed scala aan andere configuraties die hieronder worden beschreven. Gambrel beschrijft een tweezijdig, meestal symmetrisch, dak met hellingen aan elke kant. De bovenste helling is ondiep en de onderste helling is steil. Gambrels werpen water en sneeuw af terwijl de hoofdruimte op zolder mogelijk is.

Gambrels waren populair vanaf het einde van de jaren 1600 tot ongeveer 1810, zelfs langer voor schuren. Sommige huizen in Shingle Style hebben ook gokken. Vraag een kind om een huis te tekenen en de resulterende afbeelding bevat waarschijnlijk een vierkant huis met een driehoek erop. Die dakstijl is een zadeldak, ook wel bekend als een piek- of hellend dak.

Zadeldaken behoren tot de meest populaire dakstijlen in de VS, S. En hebben een bekende vorm met schuine zijkanten die bovenaan een driehoek vormen die bekend staat als een gevel. Afhankelijk van hun grootte en stijl kunnen huizen meer dan één gevel bevatten. De gevel zelf is meestal gebouwd met materialen die aan de buitenkant van het huis worden gebruikt, zoals steen, gevelbeplating of hout in plaats van dakbedekkingsmaterialen.

Zadeldaken zijn meestal te vinden in koudere klimaten zoals New England en Canada, omdat de steile helling regen en sneeuw eraf laat glijden in plaats van zich op de bovenkant van het huis op te hopen. Bijna elk type dakbedekkingsmateriaal kan worden gebruikt op een zadeldak, zoals asfaltshingles, cedershakes, metaal of tegels gemaakt van terracotta, klei of beton. Veel gevels hebben verschillende dakhoogtes met pieken en dalen en kunnen dakkapellen bevatten. Uw dakdekker wil misschien metalen dakspanen of een metalen dak met staande naad installeren om lekken te voorkomen.

Knipperend, wat verwijst naar dunne stukken metaal die worden gebruikt om daklekken te voorkomen, moet rond de randen van de dakkapel, een schoorsteen, ramen en goten worden geïnstalleerd. Hoewel zadeldaken populair zijn, zijn ze niet per se de perfecte keuze voor elk huis of elk klimaat. Zadeldaken zijn niet goed geschikt voor locaties met veel harde wind of die gevoelig zijn voor orkanen. Een zadeldak kan instorten als het frame geen goed geconstrueerde ondersteuning heeft.

Hun diepe overhang kan bij harde wind loskomen van het huis, waardoor materialen ook van de hellende zijkanten van het dak kunnen loskomen. Als je een zadeldak hebt en een windstorm toeslaat, moet je het na de storm laten inspecteren. Complexe zadeldaken kunnen architecturale uitdagingen creëren voor uw bouwer, omdat de binnenmuren verschillende hoogtes moeten hebben die passen bij de vorm van het dak. In sommige gevallen, vooral als u in een gebied met harde wind woont, moet extra ondersteuning in het dak worden ontworpen om windschade te voorkomen.

Beide problemen kunnen extra tijd vergen, wat de kosten verhoogt. Eenvoudige zadeldaken kunnen gemakkelijker te bouwen en daarom goedkoper zijn dan complexere ontwerpen. Het belangrijkste voordeel van zadeldaken is hun vermogen om sneeuw- en waterophoping te weerstaan. Bladeren kunnen ook gemakkelijker van een zadeldak glijden dan van een plat dak.

Een steil hellend zadeldak zorgt voor gewelfde plafonds en meer zolderruimte. U kunt een gevelopening toevoegen zodat vocht uit de bovenkant van uw huis kan ontsnappen en om extra ventilatie mogelijk te maken voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis. Zadeldaken vormen een aanvulling op een verscheidenheid aan architecturale stijlen en kunnen worden versierd met frontons en beugels die passen bij de moderne esthetiek of een meer sierlijke Victoriaanse look. Hoewel een eenvoudig piekdak met een driehoekige gevel is wat de meeste mensen visualiseren als ze aan een zadeldak denken, zijn er enkele variaties die kunnen worden aangepast aan veel huisstijlen.

Terwijl zadeldaken overal in de VS te zien zijn, S. Praat met uw bouwer of architect om te zien of een zadeldak past bij uw stijl, locatie en budget. Zadeldaken nemen vele vormen aan, waaronder deze L-vorm. Wanneer de plattegrond een T-vormig huis vereist, wordt het dak kruispuntgevel genoemd.

Als een van de schuine zijden eindigt in een muur die korter is dan de muur aan de andere kant, is het een zoutkist. Een schuurdak is een dak dat slechts in één richting naar beneden loopt. De hellingshoek kan verschillen en kan zo steil zijn als u wilt. Dit daktype werd voor het eerst gebruikt in de architectuur in de jaren zestig en is nu populair in Afrika.

Deze structuren zijn heel eenvoudig en praktisch. In warme landen kan de hoek van dit dak helpen voorkomen dat het gebouw oververhit raakt, en in de noordelijke landen kan de sneeuw naar beneden gaan en het dak schoon houden. Als je net als de meesten van ons bent, denk je waarschijnlijk niet na over het type dak dat je hebt totdat het moet worden gerepareerd of zelfs vervangen. Het type of de stijl van het dak dat u heeft, heeft echter niet alleen invloed op de esthetiek of het uiterlijk van uw huis, het kan ook de algehele waarde van het onroerend goed beïnvloeden.

Bovendien kan het type dak dat u heeft ook uw huis energiezuiniger, weerbestendiger maken en extra opslag of zelfs extra woonruimte bieden in de vorm van een zolder. Weet u welk type dak u momenteel heeft of de details van het daksysteem op het onroerend goed dat u overweegt te kopen? Bent u van plan binnenkort een huis te bouwen, een nieuw dak te kopen of een nieuw huis te kopen? Heeft u onlangs een grote weergebeurtenis meegemaakt of een natuurramp zoals hagelschade op het dak? Al deze vragen en meer moeten in overweging worden genomen wanneer u overweegt een nieuwe woning te kopen, een huis te bouwen of het dak van uw huis te vervangen en bij te werken. Er zijn ook enkele andere belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden: wilt u zonnepanelen of soortgelijke energiezuinige of „groene functies” toestaan? Wil je de extra woon- of opslagruimte die wordt geleverd met een duurder mansarde- of gambreldak, of heb je liever iets budgetvriendelijker? Wat is de stijl van het bestaande pand (als je een dak vervangt of een toevoeging bouwt) of hoe ziet de buurt eruit (als je een nieuwe woning bouwt)? Uw nieuwe dak moet harmonieus zijn met de omgeving. Vervolgens weet u waarschijnlijk al dat er verschillende dakstijlen of soorten daken zijn die populair zijn in verschillende gebieden.

De soorten of het type dak dat gebruikelijk is in uw buurt of regio kunnen de voorkeur hebben, omdat het goed samenwerkt met het lokale klimaat. U kunt ook verschillende soorten daken met afbeeldingen googelen om te zien hoe verschillende dakontwerpen en namen in dakstijlen er in het echt uitzien. Bovendien moet u ook op de hoogte zijn van de verschillende daknamen voor de verschillende soorten, aangezien een dakbedekkingsbedrijf in uw omgeving of een architect deze termen waarschijnlijk zal gebruiken. Bovendien moet u goed geïnformeerd zijn over welk type of stijl dak het beste werkt in uw specifieke regio en klimaat, aangezien het weer zeker de gezondheid en conditie van uw dak zal beïnvloeden.

Bekijk welke soorten daken populair zijn in uw buurt en algemeen gebied, doe uw onderzoek en lees verder voor meer informatie over de verschillende dakstijlen en wat voor soort dak het beste presteert op verschillende locaties in de VS, S. Een zadeldak is het typische schuine driehoekige dak dat je op veel huizen in de VS ziet. Dit soort daken kan vrij goedkoop en eenvoudig te bouwen zijn, omdat de vorm niet complex is. In feite is het standaard of standaard zadeldak het ontwerp waarop de meeste andere hellende daktypen zijn gebouwd.

Basic zadeldaken kunnen alle soorten dakbedekkingsmaterialen gebruiken, inclusief maar niet beperkt tot asfaltshingles, cederdakspanen of shakes, leisteen en klei- of betontegels - vooral als u een standaard of standaard zadeldak bouwt. Deze veelzijdigheid maakt zadeldaken nog kosteneffectiever. Als het dak echter complexer is (bijv. Gekruiste gevels, Nederlandse gevels of voorgevels) en bevat heupen en valleien, dan kunnen staande naad of metalen dakpannen een betere keuze zijn, omdat ze eerder lekvrij zijn.

Een andere reden dat zadeldak populair is omdat de driehoekige vorm ervoor zorgt dat sneeuw, regen en ijs er meteen vanaf glijden, wat in de meeste regio's gunstig is. De vorm maakt ook zolderopslag of zelfs extra woonruimte onder het dak mogelijk, of gewelfde plafonds. Een ding om op te merken is dat zadeldaken misschien niet aan te raden zijn in gebieden die regelmatig harde wind hebben of zich langs enkele van de meest voorkomende orkaancorridors bevinden. Dit komt omdat de overhangende dakrand op een zadeldak last kan hebben van windschade, dakproblemen of bij hevige regenval.

Er zijn vier hoofdtypen zadeldaken: zijgevels, gekruiste gevels, voorgevels en Nederlandse gevels. Zijgevels zijn de meest voorkomende en eenvoudige stijl van zadeldak, met twee zijden schuin om een driehoek te vormen. Als een zijzadeldak in het midden open blijft, wordt dit een open zadeldak genoemd, of gesloten voor een zadeldak in dozen. Gekruiste zadeldaken zijn twee zadeldaksecties die loodrecht of in een rechte hoek worden gecombineerd; ze zijn meestal te zien op huizen in Cape Cod of Tudor-stijl.

Ze kunnen dezelfde toonhoogte, lengte of hoogte hebben, of ze kunnen variëren voor een meer asymmetrische stijl die kan worden gebruikt om verschillende vleugels te accentueren, of verschillende delen van het huis, zoals veranda's, garages of dakkapellen. Een zadeldak aan de voorkant is meestal te zien in huizen in koloniale stijl, en het is aan de voorkant geplaatst om de ingang te markeren en dekking toe te voegen aan de veranda of ingang. Ten slotte is een Nederlands zadeldak of zadeldak een mix van een heupdak en een dak in zadelstijl waarbij een gevel aan een heupdak wordt toegevoegd om de architectuur van het huis interessant te maken en wat extra zolderruimte onder het dak te geven. Dit type zadeldak plaatst in wezen een zadeldak bovenop een schilddak voor het beste van twee werelden.

Deze variaties op standaard zadeldaken - Nederlandse, gekruiste en voorgevels - kunnen echte hoogtepunten zijn als een mix van kleuren of zelfs meerdere soorten dakbedekkingsmaterialen wordt gebruikt om de verschillende kenmerken te laten zien. Wat is het verschil tussen een heup- en zadeldak? Deze variantie maakt heupdaken nog meer ideaal voor besneeuwde en ijzige gebieden, omdat de hellingen ervoor zorgen dat neerslag gemakkelijk van het dak kan stromen. Ze kunnen worden gemaakt van de meeste standaard dakbedekkingsmaterialen zoals asfaltshingles, metalen of metalen tegels met staande naad, of klei- of betontegels. Hoewel daken in heupstijl vanwege hun ingewikkelder ontwerp over het algemeen duurder zijn dan zadeldaken, komen ze nog steeds vrij vaak voor vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid.

Immers, heupdakframes en algemene constructies vereisen meer materialen en meer expertise om te bouwen, maar je krijgt wel meer stabiliteit en opslag- en leefruimte onder het dak. Een ander ding om in gedachten te houden is dat als dakkapellen of andere speciale functies worden toegevoegd, u en uw dakaannemer speciale aandacht moeten besteden aan de naden rond de valleien of dips in het dak. En natuurlijk zijn regelmatige zorg, inspecties en onderhoud vereist om uw heupdak in de best mogelijke conditie te houden. Als je een dak ziet dat ontwerpelementen van zowel gevel- als heupdaken combineert, is de kans groot dat het een schokkend dak is.

Ook wel een geknipte gevel of een Engels heupdak genoemd, jerkinhead-daken lijken in wezen op een zadeldak, maar met geknipte of verkorte uiteinden, of als alternatief een heupdak met twee kortere zijden. Meestal zie je dit soort dak zo ontworpen dat de geknipte zijkanten of heupen het uitzicht vanaf de dakkapellen op de bovenste verdieping niet verstoren. De ietwat excentrieke naam „jerkinhead” is van onbekende oorsprong, maar er wordt gezegd dat het mogelijk afkomstig is van de oude Schotse „kirkin-head”, of het dak van een kerk. Hoe je de stijl ook definieert, schokkerige daken zijn over het algemeen stabieler dan zadeldaken of heupdaken vanwege de manier waarop de punten of randen van het dak naar beneden vallen, waardoor ze meer windbestendigheid of bescherming tegen windstoten krijgen.

Dit soort dak kan worden gemaakt van bijna elk standaard dakbedekkingsmateriaal, waaronder asfalt of houten dakspanen, metalen dakspanen, leisteen of zelfs composieten. Jerkinhead-dakbedekking is meestal duurder dan de alternatieven voor zadeldak of heupdak, maar het kan de investering waard zijn vanwege de duurzaamheid en de vergoeding voor extra bruikbare vierkante meters onder het dak. Mansardedaken of Franse daken zijn een dakstijl die oorspronkelijk is ontworpen door architect Francois Mansert (vandaar de naam) die bestaat uit vier dubbele schuine zijden die samenkomen om een laag schuin dak in het midden te vormen. Gewaardeerd voor de extra leefruimte - een garret of loft genoemd - of zolderopslag die wordt geboden door het hogere dak, mansardedaken worden vaak gebruikt als een manier om flexibiliteit aan een huis toe te voegen, omdat ze het gemakkelijk maken om toekomstige toevoegingen te bouwen.

De schuine zijden kunnen vlak of gebogen zijn, maar de onderste helling heeft altijd een steilere steek dan de bovenste helling. Mansardedaken kunnen een reeks silhouetten hebben, zoals concaaf, convex of rechte hoek. Houd er rekening mee dat het toevoegen van dakkapellen essentieel is om licht binnen te brengen, vooral als u van plan bent de zolder of zolder als woonruimte te gebruiken. Merk op dat mansardedaken doorgaans duurder zijn dan andere soorten daken, vanwege alle extra details die erin zitten, maar ze kunnen de moeite waard zijn voor de toekomstige flexibiliteit en de waarde die ze toevoegen aan een woning.

Daarom, als u een gloednieuw huis ontwerpt en bouwt, wilt u misschien een mansardedak overwegen. Dit soort daken kan worden opgebouwd uit bijna elk type dakbedekkingsmateriaal, maar onderscheidende soorten metaal zoals koper of zink kunnen een echt statement maken. Als extra bonus kunnen dit soort materialen vooraf meer kosten, maar in ruil daarvoor zullen ze een aanzienlijke waarde toevoegen aan uw eigendom. Een andere manier om uw mansardedak echt uitstekend te maken, is door hout of leisteen dakspanen te gebruiken in interessante patronen, zoals een overlappend diamantmotief.

Asfaltshingles kunnen ook werken op de bovenste delen van een mansardedak, maar composiet shingles mogen niet worden gebruikt vanwege de helling van het dak en het bijbehorende gewicht dat op de dakspanen wordt geplaatst. U wilt er speciaal op letten dat de lagere delen van uw mansardedak volledig waterdicht zijn en flitsen, aangezien die gebieden bijzonder gevoelig zijn voor schade door sneeuw, water en ijs. Mansard-dakbedekking is niet ideaal voor gebieden met zware sneeuwval, zoals het noordoosten en het noordelijke Midwesten in de VS, S. Gambrel-daken - ook wel schuurdaken of daken in schuurstijl genoemd - lijken op verschillende manieren op mansardedaken.

In tegenstelling tot een mansardedak hebben gambreldaken echter slechts twee schuine zijden in plaats van vier, wat resulteert in een dak dat enigszins driehoekig is in tegenstelling tot vierkant of rechthoekig. Dit type dak heeft een steile lagere helling die bijna verticaal is, een zachtere bovenhelling, en ze bieden ook wat opslag of extra leefruimte in de vorm van een zolder, zolder of zolderkamer. Hoewel de naam afkomstig is van het Latijnse „gamba” of het Franse „gamberal, wat een paardenhock of been betekent, is die naam voor dit type afkomstig uit de Verenigde Staten, met de Europese naam voor de stijl „stoeprand” of „stoeprand dak”. Gambrel-daken worden vaak gebruikt in huizen in Nederlandse koloniale of Georgische stijl, samen met schuren en huizen in schuurstijl, blokhutten, boerderijen en zelfs buitengebouwen zoals schuren en aparte garages.

Ze kunnen een rustiek gevoel of een elegantere uitstraling hebben, waardoor ze een van de meer veelzijdige dakstijlen zijn. Ramen of dakkapellen zijn een veel voorkomende toevoeging aan een gambrel-dak, omdat ze natuurlijk licht leveren aan de zolderruimte of zolder onder het dak en de algemene esthetische aantrekkingskracht van het pand verbeteren, maar ze vergroten ook de kans op een daklekreparatie, dus het is belangrijk om regelmatig inspecties te krijgen en te controleren het knipperen rond de ramen als je een gambreldak hebt met dakkapellen of soortgelijke architectonische details. Dit type dak is populair geworden omdat gambreldaken niet alleen visueel aantrekkelijk en efficiënt zijn, ze zijn relatief eenvoudig te bouwen. Daken in Gambrel-stijl vereisen slechts twee dakbalken samen met kruisverbindingen, dus de lage materiaalkosten helpen om het budget realistisch te houden.

Houtshingles, asfaltshingles of leisteen worden vaak gebruikt voor gambreldaken, maar veel soorten metalen dakbedekking zijn ook een goede keuze en kunnen de noodzaak voor reparaties verminderen. Als u overweegt een gambrel-dak op uw eigendom te bouwen of een huis of gebouw te kopen met een gambrel-dak, moet u weten dat deze dakstijl niet wordt aanbevolen voor gebieden die zware sneeuwval krijgen of regelmatig harde wind of windstormen ervaren, omdat het meer open ontwerp een dak kan veroorzaken instorten onder druk. Als je in een gebied met extreem weer woont, wil je ervoor zorgen dat je versterkte spanten op het bovenste deel van het dak hebt, zo niet de hele structuur. Zoutboxdaken worden vaak aangetroffen in eerdere huizen in koloniale of Cape Cod-stijl, en ze worden gekenmerkt door hun kenmerkende asymmetrische ontwerp.

De ene kant van een zoutbakdak is een plat dak met een lichte helling, terwijl de andere kant meer een „leunende structuur” is. Dit soort daken heeft ook gevels aan elk uiteinde voor een driehoekig silhouet, gezien vanaf beide kanten. De naam „saltbox roof” komt van de oorspronkelijke vorm van dozen zout die in New England worden verkocht - het schuine ontwerp was bedoeld om gemakkelijker te gieten dan een kubus of vierkante doos. Er schuilt een unieke geschiedenis achter daken van zoutbakken.

Oorspronkelijk ontstond deze dakstijl organisch toen vroege kolonisten aan de noordoost- en oostkust van de VS, S. Een lean-to toegevoegd bovenop hun bestaande puntdaken, waardoor ze meer ruimte kregen en weinig extra bouwmateriaal nodig had. Nadat dat type structuur populair werd, werd het gebruikelijk om huizen te bouwen met dat type dak al toegevoegd, omdat het nog een verhaal of een halve verdieping van kamer toevoegt aan de structuur van het huis. Een saltboxdak biedt tal van positieve aspecten bovenop de toegenomen woon- en opslagruimte; de helling zorgt bijvoorbeeld voor gemakkelijke waterafvoer tijdens sneeuw en zware regenval.

U kunt de meeste standaard dakbedekkingsmaterialen gebruiken, zoals asfaltshingles, metalen shingles, houten of ceder gordelroos of shakes, leisteen of composiet gordelroos om een dak van een zoutkist te bouwen. Dit alles gezegd hebbende, houd er rekening mee dat de woonruimte onder dit type dak schuine plafonds kan hebben en minder ruim is dan de ruimte die wordt geboden door andere dakstijlen. Houd er bovendien rekening mee dat de complexiteit van het bouwen van een zoutbakdak betekent dat het bouwen van een dak duurder kan zijn dan een eenvoudiger zadeldak of heupdak - maar de toegevoegde waarde voor uw eigendom kan op de lange termijn de moeite waard blijken te zijn. Dit is een type dak dat v-vormig is met twee verhoogde vleugels die elkaar ontmoeten in een vallei in het midden - net als een vlinder die halverwege de vlucht is.

Vlinderdaken zorgen ook voor grotere ramen - wat meer natuurlijk licht binnenbrengt - en PV-zonnepanelen zijn vrij eenvoudig toe te voegen, waardoor dit een steeds populairdere optie is voor gebieden die geschikt zijn voor dit type constructie, zoals de zuidwestelijke U, S. En tropische gebieden in het zuidoosten. Dat gezegd hebbende, dit soort daken zijn ingewikkelder (en dus duurder) om te bouwen en te onderhouden, en het is essentieel om ervoor te zorgen dat het afvoersysteem en de waterdichting van topklasse zijn. Vaste membranen (EPDM-rubber, TPO en PVC) worden aanbevolen, hoewel metaal en andere organische materialen kunnen werken om een vlinderdak waterdicht te houden, afhankelijk van uw locatie.

De grote ramen en het open ontwerp van een vlinderdak kunnen ook uw verwarmings- en koelkosten verhogen, omdat het moeilijker zal zijn om de temperatuur in huis te regelen. Je kunt een motorkapdak zien als een omgekeerd mansardedak. Ze worden ook wel geschopt dakdaken genoemd en net als mansardedaken hebben ze een dubbele helling - maar in tegenstelling tot mansardedaken heeft de bovenste helling minder een helling op een motorkapdak. Met een motorkap hangt de onderste helling over de voor- en achterkant van het huis, waardoor het een uitstekende afdekking is voor een veranda of buitenterras.

Dit soort daken komt niet bijzonder vaak voor in de VS, S. Buiten het zuidoosten (met name Louisiana en Mississippi), maar ze bieden wel enkele voordelen. Deze omvatten extra woon- of opslagruimte onder het dak, voldoende ruimte voor dakkapellen en de overhangende dakranden helpen de gevelbeplating en de rest van de structuur te beschermen tegen waterschade. Bovendien is de structuur - die in wezen een aangepast heupdak is - duurzamer dan een zadeldak.

Houd er rekening mee dat als u een motorkap dak heeft, overweegt een huis te kopen dat er een heeft, of van plan bent er een te bouwen, een kap of een dak met geschopt dakrand duurder kan zijn om te installeren of te onderhouden vanwege de complexe structuur en de mogelijkheid dat water zich in de valleien tussen de hellingen nestelt, dus extra er moet voorzichtigheid worden betracht bij het waterdicht maken van die plekken. Motorkapdaken kunnen worden gemaakt van bijna elk standaard dakbedekkingsmateriaal, waaronder asfaltshingles, metalen shingles, leisteen of houten gordelroos of shakes. Dit komt omdat zaagtanddaken hogere plafonds, grotere ramen en verhoogde leefruimte mogelijk maken. Zaagtanddaksystemen zijn echter duur om te installeren en te onderhouden vanwege hun gecompliceerde ontwerp; ze vormen ook een hoger risico op lekken en waterschade, waardoor ze niet aan te raden zijn voor gebieden met zware sneeuw of regenval.

Zaagtanddaken maken de installatie van milieuvriendelijke toevoegingen mogelijk, zoals PV-zonnepanelen, geothermische verlichting en stralingsverwarmingssystemen. Ze kunnen de meeste dakbedekkingsmaterialen gebruiken, waaronder houten gordelroos, metalen dakspanen of gewapend beton. Zoals je misschien wel raadt, is dit een type dak dat de vorm heeft van een piramide. Een type heupdak zonder gevels of verticale zijkanten, piramidedaken worden meestal gebruikt voor kleinere huizen zoals hutten en bungalows, of schuren, garages of andere bijgebouwen.

Piramidedaken zijn populair in gebieden die gevoelig zijn voor orkaan of windstorm, omdat ze extreem windbestendig zijn. Ze zorgen ook voor goede ventilatie en extra opslag- of zolderruimte, of het interieur kan open worden gelaten voor een hoog plafond. De overhangende dakrand van een piramidedak helpt ook om de energie-efficiëntie te verbeteren. Merk op dat piramidedaken duurder kunnen zijn om te bouwen en te onderhouden vanwege de complexiteit van het dakontwerp, maar ze bieden wel de bovengenoemde voordelen.

Ze kunnen worden gemaakt van bijna elk gangbaar dakbedekkingsmateriaal, waaronder asfaltshingles, composiet gordelroos, metalen dakspanen, leisteen, klei of betontegels, of houten gordelroos of shakes. Koepeldaken worden zelden gezien in de meeste woonomgevingen, hoewel ze mogelijk in geprefabriceerde vorm verkrijgbaar zijn en in een eigentijds ontwerp kunnen passen als detail of zelfs als hoofddak. De omgekeerde komvorm is opvallend en gedenkwaardig. Dit type dak is duur maar zeer duurzaam en perfect te gebruiken voor kleine toevoegingen aan een ander type hoofddak - denk aan functies zoals koepels, tuinhuisjes en kraaiennesten.

Gordelroos, metaal of zelfs glas werken voor een koepeldak, maar metaal vereist het minste onderhoud en wordt over het algemeen beschouwd als de beste keuze voor de meeste constructies. Ook wel een schuurdak of een lean-to dak genoemd, skillion daken zijn schuine daken met een enkele hoek die aan een hogere muur kunnen worden bevestigd of een alternatief zijn voor een plat dak voor een op zichzelf staande structuur. Bekwame daken zijn gebruikelijk voor toevoegingen aan bestaande huizen en zijn ook een goede keuze voor schuren en veranda's, maar gebouwen in meer eigentijdse stijl kunnen een skillion dak hebben als ontwerpverklaring. Skillion daken hebben een aantal belangrijke voordelen als uw eigendom zich in de bergen of in het noorden van het middenwesten of New England bevindt, omdat hun helling een snelle afvoer van sneeuw en water mogelijk maakt, waardoor ze ideaal zijn voor regio's met zware sneeuw of regenval.

Skillion-daken zijn meestal een goedkopere keuze, gezien hun gebrek aan complexiteit om te bouwen. Metalen dakbedekking met staande naad is misschien wel de beste keuze voor een skillion dak, vooral omdat het de installatie van PV-zonnepanelen mogelijk maakt, die natuurlijk de energie-efficiëntie van het huis verhogen. Net als een skillion dak wordt een gebogen dak vaak bevestigd aan een hogere muur of gebruikt als alternatief voor een plat dak. In tegenstelling tot een skillion dak hebben gebogen daksystemen echter een boog die kan variëren van een lage helling tot een afgeronde piek, waardoor waterafvoer mogelijk is en een eigentijdse vorm wordt gecreëerd.

Een gebogen dak kan worden gebruikt voor een gebogen ingang, een toevoeging of vleugel, of een hele structuur, en ze kunnen een interessant verhoogd plafond voor het interieur bieden, evenals een uniek silhouet voor de buitenkant. Gebogen daken kunnen in bijna elke omgeving of klimaat werken, en ze zijn meestal gemaakt van metaal vanwege hun flexibiliteit. Lagere schuine gebogen daken hebben de voorkeur in een gebied met harde wind of windstormen vanwege hun stabiliteit, terwijl een hogere bocht of boog ideaal is op plaatsen met zware sneeuw of regen, zodat het water kan weglopen en weglopen. Een plat dak is bijna precies dat - een dak dat zo weinig helling of helling heeft dat het volledig vlak lijkt te zijn (hoewel ze een zeer lichte helling hebben om waterafvoer mogelijk te maken).

Platte daken kunnen van vele soorten materiaal worden gemaakt, hoewel EPDM-rubber of TPO- en PVC-dakmembranen het meest voorkomen, samen met teer en grind, roldakbedekking of metalen platen. Een plat dak heeft veel voordelen: je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als dek of terras. De buitenleefruimte kan een prachtig voordeel zijn in het voorjaar en de zomer, of wanneer het weer samenwerkt in uw omgeving. Afhankelijk van de details van uw woning, kan het ook mogelijk zijn om een plat dak gedeeltelijk te omsluiten voor een privédek in penthouse-stijl.

U kunt ook verwarmings- en koelunits bovenop een plat dak plaatsen, wat een goede manier is om ze uit de weg te houden en te voorkomen dat de architectuur van uw huis met die apparatuur wordt verduisterd. Een ander voordeel van een plat dak is het gemak van het installeren van PV-zonnepanelen, wat de energie-efficiëntie van de constructie zal verbeteren - en natuurlijk maakt het toevoegen van zonne-energie een plat dak milieuvriendelijker. U kunt ook een tuin laten groeien op een plat dak, waardoor een groendak ontstaat dat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook een extra isolatielaag toevoegt en uw verwarmings- en koelsystemen efficiënter en kosteneffectiever maakt. Last but not least zijn platte daken meestal goedkoper vanwege hun relatief eenvoudige constructie, maar ze zijn vatbaarder voor waterlekkage en schade en vereisen mogelijk regelmatiger onderhoud dan een schuin dak.

Een combinatiedak is precies dat: een combinatie van verschillende soorten daken en ontwerpkenmerken. Een huis kan bijvoorbeeld een zadeldak hebben met een vaardigheid boven de veranda, of een heupdak met een veranda aan de voorkant, of een zadeldak met een koepelkoepel - of een combinatie van stijlen. Het combineren van verschillende dakstijlen kan veel architectonisch belang en zelfs duurzaamheid toevoegen aan een woning - zorg ervoor dat de verschillende stijlen en materialen werken voor uw klimaat en wees voorbereid op extra onderhoud. Combinatiedaken kunnen ook meer arbeid vergen om te bouwen, en houd er rekening mee dat de ruggen en valleien (waarvan combinatiedaken meestal meer dan eenvoudigere dakontwerpen hebben) extra zorg nodig hebben als het gaat om waterdichting.

Dat gezegd hebbende, kan een combinatiedak de manier zijn om het beste van alle werelden te halen en u alle stilistische elementen en praktische aspecten die u nodig hebt van het dak van uw huis te laten combineren tot één elegante oplossing. Afhankelijk van uw locatie, de weerpatronen en gemiddelde temperaturen, en het type huis of structuur dat u op uw terrein heeft, kan een plat of schuin dak het meest logisch zijn - of misschien een combinatie van de twee dakbedekkingsopties. Een ding om te weten is dat platte daken over het algemeen niet helemaal vlak zijn, maar eerder een zeer lage helling of helling hebben om te helpen bij het afvloeien van water. Goed geplaatste afvoeren, scuppers en goten kunnen ook helpen de waterstroom te regelen.

Platte dakbedekking voor woningen wordt gewoonlijk gemaakt van EPDM-rubber, TPO of PVC-membranen. Platte daken kunnen vaak een meer eigentijdse of moderne uitstraling bieden en ze kunnen goedkoper zijn dan een schuin, schuin of puntdak. Afhankelijk van uw locatie kan een plat dak ook een kostenefficiënte keuze zijn, vooral als u in een woestijn of anderszins droog gebied woont (bijv. De Southwest VS.

Aan de andere kant bieden schuine daken een hogere stabiliteit en windbestendigheid, en het hellende water zorgt voor een snelle en gemakkelijke afvoer van water, waardoor schuine daken de voorkeur hebben voor gebieden met zware regenval, zware stormen of veel sneeuw en ijs in de winter. Woningen overal in de noordelijke VS, S. Of het zuidoosten heeft om deze reden de neiging om hellende dakbedekking te hebben. Hellende daken zijn meestal gemaakt van gordelroos (asfalt, composiet, hout, ceder, leisteen of metaal) of metaal met staande naad.

De eerder genoemde stijlen - zadeldaken, heupdaken, schokkerige daken, mansardedaken, gambreldaken en zoutkastdaken - zijn allemaal schuine daken. Naast het type of de dakstijl dat u kiest en het klimaat van uw regio, wilt u overwegen welk type dakbedekkingsmateriaal het beste werkt voor uw gebied, het type dak dat u wenst en uw budget. Asfaltshingles zijn een van de meest gebruikte dakbedekkingsmaterialen en ze zullen werken met de meeste dakontwerpen. Houd er echter rekening mee dat asfalt niet zo duurzaam of duurzaam is als andere dakbedekkingsmaterialen, en als u in een gebied woont dat te maken heeft met extreem weer zoals hagelstormen, windstormen, zware regenval of zelfs aardbevingen, tornado's en orkanen, wilt u misschien andere soorten dakbedekkingsmaterialen bekijken.

Als je ergens woont met dit soort weerpatronen of gebeurtenissen, is klei of betontegels misschien een goede keuze. Daksystemen van leisteen worden beschouwd als enkele van de meest luxueuze of hoogwaardige dakbedekkingsopties, en niet voor niets. Natuurleisteen is niet alleen uniek opvallend, het kan 50 tot 100 jaar of langer meegaan, waardoor een leisteen dak een uitstekende investering op lange termijn is. Houten gordelroos - zoals cedershingles of cedershakes - zijn een andere goede keuze voor een investering op lange termijn vanwege hun lange levensduur, duurzaamheid en high-end gevoel, en ze zullen werken met de meeste van de bovengenoemde daksoorten of -stijlen.

Metalen dakbedekking is een andere steeds populairdere keuze, vanwege de veerkracht, het lagere onderhoud van metalen dakreparaties en het vermogen om de meeste andere dakbedekkingsmaterialen na te bootsen, waaronder leisteen, kleitegels of houten shakes. Bovendien maakt metalen dakbedekking - vooral metalen dakbedekking met staande naad - de eenvoudige installatie van zonnepanelen mogelijk, waardoor de structuur extra energiezuinig en milieuvriendelijk is. Als u de duurzaamheid van een metalen dak wilt, maar de voorkeur geeft aan het uiterlijk van steen of leisteen, kan met steen gecoat staal of een andere vorm van composiet dakbedekkingsmateriaal een goede keuze zijn. Houd er rekening mee dat dit soort gordelroos niet werkt op steil hellende of extreme hellingen vanwege het gewicht van de gebruikte kleefstoffen en de tegels zelf, maar ze kunnen een goede oplossing zijn voor zachter hellende of hellende daken.

Het maakt niet uit welk type dakbedekkingsmateriaal of dakstijl u verkiest, raadpleeg altijd een ervaren dakbedekkingsaannemer, architect of dakbedekkingsbedrijf dat regelmatig in uw regio werkt en daarom de specifieke eisen begrijpt die het lokale weer en klimaat op een dak zullen stellen. Ongeacht het daktype dat u heeft, u zult het waarschijnlijk moeten laten repareren of vervangen tijdens uw huisbezit. Grote weersomstandigheden en andere natuurrampen kunnen natuurlijk schadelijk zijn voor de toestand van uw dak, maar vooruit plannen en gaan met een dakconstructietype en dakbedekkingsmateriaal dat het beste werkt voor uw specifieke gebied en eigendom, kan een lange weg helpen bij het behouden en behouden van de staat van uw dak. Hoewel de soorten daken voor huizen variëren per klimaat, bouwstijl en persoonlijke voorkeur, is het goed om de soorten dakvormen en huisdakstijlen te begrijpen die gebruikelijk zijn in uw omgeving en voor uw specifieke soort huis.

Dit zal u helpen de best mogelijke keuze te maken voor uw behoeften, of u nu een bestaand gebouw bouwt of een huis helemaal opnieuw creëert met een aangepaste build, of iets daartussenin. Geweldige foto's, ik kijk er graag naar, waarom is kleur rode foto's? ik hou van de houten dakspanen en het groene dak. Welke materiaalkeuze is het beste voor een plat dak? Een gebouw in Knoxville, Tennessee, maar heeft deze stijl, is het zuidelijke spoorwegdepot. Ik hoop dat dit helpt Leuke informatieve post.

Sommige typen die in je artikel worden genoemd, zijn nieuw voor mij. Zoals mijn collega's al zeiden, was het erg indrukwekkend omdat sommige andere typen nieuw voor mij zijn. Ik werd echt gewaardeerd Bewaar mijn naam, e-mail en website in deze browser voor de volgende keer dat ik commentaar geef. Een minder gebruikelijke vorm van gambrel dak met een gebogen onderste dakhelling met ondersteunende gebogen binnenwanden en dikke tegels, Altnau, Zwitserland.

Omdat de meeste puntdaken uit vlakke delen bestaan, kunt u ze bedekken met vrijwel elk dakbedekkingsmateriaal. .