Wat is het verschil tussen een dakkapel en een gevel?

Het belangrijkste verschil tussen gevel en dakkapel is dat de gevel een over het algemeen driehoekig deel van een muur is tussen de randen van een dubbel schuin dak en dakkapel is een structureel element van een gebouw. De geveluiteinden van nieuwere gebouwen worden op dezelfde manier behandeld als de klassieke frontonvorm. Een zadelraam is een vlak raam aan het vlakke uiteinde van het huis. Een dakkapel is een uitstekend raam dat uit het dak van het huis komt.

Er zijn niet veel verschillende soorten zadelramen, maar er zijn veel dakkapellen. Het zou veel gemakkelijker voor u moeten zijn om het verschil te zien tussen een zadelraam en een dakkapel. Ter herinnering: een zadelraam is een plat raam aan het vlakke uiteinde van het huis. Een dakkapel is een dakconstructie, vaak met een raam, dat verticaal uitsteekt buiten het vlak van een schuin dak.

Een dakkapel (ook dakkapel genoemd) is een vorm van dakraam. Een zadelvormige luifel boven een raam of deur. Dakapellen met puntgevel hebben een piek aan de bovenkant en een dak dat aan weerszijden naar beneden loopt. Dit is het meest voorkomende type dakkapel.

Het ontwerp werkt goed met een breed scala aan architecturale stijlen, waaronder Queen Anne Victorian, Tudor en Craftsman. Geveldakkapellen zijn ook te vinden op huizen in koloniale opwekking en gotische revivalhuizen en op huizen in de Franse eclectische stijl. In wezen zijn dakkapellen glazen constructies, wat betekent dat het ramen zijn. In feite worden ze soms lucarne genoemd, een Frans woord voor dakraam.

De gevel boven de dakkapel wordt de dakkapel genoemd en heeft vaak de vorm van een fronton. Het elegante en vorstelijke Biltmore Estate in Asheville, North Carolina, is een voorbeeld van de 19e-eeuwse Mansard-dakkapel op een groot huis in Chateauesque stijl. Wenkbrauwdakkapellen worden ook gebruikt op huizen waar de dakspanen rond dakranden zijn gebogen om het uiterlijk van riet na te bootsen. Rekening houdend met sneeuwbelastingen in bepaalde klimaten, is het bouwen van dakkapellen relatief eenvoudig in zowel origineel ontwerp als renovatie.

Een zadeldak wordt gevormd door twee schuine secties die samenkomen op de bovenste nok, die een driehoekige vorm vormen voor de bovenkant van de raamwand van de dakkapel. Van buitenaf kan een dakkapel bepaalde huisstijlen definiëren Neo-koloniale en koloniale opwekking, Stick Style, Chateauesque, Second Empire, en de Amerikaanse Foursquare zijn allemaal huisstijlen die over het algemeen een dakkapel in hun ontwerpen bevatten. Vaak neemt de dakkapel een helling die lijkt op het dak van het huis en is geschikt voor kleine of grote ramen in een smalle of langwerpige breedte. Een dakkapel en een dakkapel die door de daklijn breekt, worden toegevoegd aan meer typische ramen en een oriel raam om dit huisje in Engelse Manor-stijl van binnen en van buiten eruit te laten zien als een eenvoudig landhuis.

Er is niets bijzonders aan deze toevoegingen eenvoudige dakkapellen met zadeldak functioneerden om licht, lucht, ruimte en symmetrie toe te voegen aan het Amerikaanse huis. Laten we het meer hebben over wat een dakkapel met puntgevel is om eventuele verdere misverstanden over de verschillen tussen een dakkapel en een dakkapel op te lossen. Als ze op een dak zouden worden geplaatst zoals dakkapellen dat zijn, zouden ze dakramen worden genoemd omdat ze nog steeds plat zouden zijn. Een ingewikkelder en sommigen zouden beweren dat een eleganter ontwerp de dakkapel is die door de kroonlijst of de rand van het dak is gebouwd.

Hierdoor ontstaat een zolder die volledig bruikbaar is, dus het is waarschijnlijk geen verrassing dat dakkapellen vaak worden aangetroffen op mansardedaken. Op de dakkapel helpt het uitlopende dak de ramen schaduw te geven, een zegen wanneer dakkapellen op het zuiden of westen staan in regio's waar de zomers heet zijn. Wanneer correct ontworpen, kan een dakkapel de architectonische details in het lichaam van het huis accentueren Victoriaans scrollwerk, frontons, en zelfs raamgelijkenis en symmetrie kunnen worden verbeterd door een gelijkgestemde dakkapel. Dakapellen worden vaak gebruikt om de bruikbare ruimte in een loft te vergroten en om raamopeningen in een dakvlak te creëren.