Wat is het verschil tussen een dakkapel en een gevel?

Het belangrijkste verschil tussen gevel en dakkapel is dat de gevel een over het algemeen driehoekig deel van een muur is tussen de randen van een dubbel schuin dak en dakkapel is een structureel element van een gebouw. . Er zijn niet veel verschillende soorten zadelramen, maar er zijn veel dakkapellen. Een gevel is het over het algemeen driehoekige deel van een muur tussen de randen van kruisende dakhellingen.

Gebogen dakkapellen wijzen vaak op bouwstijlen die zijn ontstaan in Frankrijk. Dakapellen met puntgevel hebben een piek aan de bovenkant en een dak dat aan weerszijden naar beneden loopt. Dit is het meest voorkomende type dakkapel. Het ontwerp werkt goed met een breed scala aan architecturale stijlen, waaronder Queen Anne Victorian, Tudor en Craftsman.

Dit is eigenlijk een dakkapel met puntgevel, maar het dakkapeldak fakkelt uit op dezelfde manier als het hoofddak van een huis vaak naar buiten steekt om plaats te bieden aan een veranda of een toevoeging. Op de dakkapel helpt het uitlopende dak de ramen te verduisteren, een zegen wanneer dakkapellen op het zuiden of westen staan in regio's waar de zomers heet zijn. Dakapellen met fronton lijken op dakkapellen met puntgevel, maar ze bevatten details die geworteld zijn in klassieke architectuur. In het oude Griekenland en Rome hadden gebouwen vaak een rij kolommen aan de voorkant.

Op frontondakkapellen benadrukt het gieten een vergelijkbare driehoekige vorm. In feite worden ze soms lucarne genoemd, een Frans woord voor dakraam. De gevel boven de dakkapel wordt de dakkapel genoemd en heeft vaak de vorm van een fronton. Vaak neemt de dakkapel een toonhoogte die lijkt op het dak van het huis en is geschikt voor kleine of grote ramen in een smalle of langwerpige breedte.

Het elegante en vorstelijke Biltmore Estate in Asheville, North Carolina, is een voorbeeld van de 19e-eeuwse Mansard-dakkapel op een groot huis in Chateauesque stijl. Rekening houdend met sneeuwbelastingen in bepaalde klimaten, is het bouwen van dakkapellen relatief eenvoudig in zowel origineel ontwerp als renovaties. Wenkbrauwdakkapellen worden ook gebruikt op huizen waar de dakspanen rond dakranden zijn gebogen om het uiterlijk van riet na te bootsen. Van buitenaf kan een dakkapel bepaalde huisstijlen definiëren: Neo-koloniale en koloniale opwekking, Stick Style, Chateauesque, Second Empire, en de Amerikaanse Foursquare zijn allemaal huisstijlen die over het algemeen een dakkapel in hun ontwerpen bevatten.

Als ze op een dak zouden worden geplaatst zoals dakkapellen dat zijn, zouden ze dakramen worden genoemd omdat ze nog steeds plat zouden zijn. Hierdoor ontstaat een zolder die volledig bruikbaar is, dus het is waarschijnlijk geen verrassing dat dakkapellen vaak op mansardedaken worden aangetroffen. .