Definitie dakkapel?

Een dakkapel is een dakconstructie, vaak met een raam, dat verticaal uitsteekt buiten het vlak van een schuin dak. Een dakkapel is een vorm van dakraam. Dakapellen worden vaak gebruikt om de bruikbare ruimte in een loft te vergroten en om raam te creëren. Wikipedia Een dakkapel is een dakconstructie, vaak met een raam, dat verticaal uitsteekt voorbij het vlak van een schuin dak.

Een dakkapel (ook dakkapel genoemd) is een vorm van dakraam. Dakapellen zijn de kleine kamers die projecteren vanaf een dak en meer ruimte en licht mogelijk maken op de bovenste verdieping of zolder. Naarmate bouwstijlen zijn verschoven, hebben architecten en bouwers meer manieren uitgevonden om dakkapellen te bouwen. Hier zijn 12 verschillende soorten dakkapellen en hun geschiedenis.

Een dakkapel is een raam dat meestal verticaal op een schuin dak wordt geplaatst. De dakkapel heeft een eigen dak, dat plat, gebogen, schildpad, puntig of versierd kan zijn. Dakapellen kunnen in het dak of een muur worden ingebouwd en ze zijn er in vele soorten en maten. Het soort dak op de dakkapel kan het grotere dak of andere architectonische details van het huis aanvullen.

Dakapellen kunnen schoonheid en beteugeling aan uw huis toevoegen, of ze kunnen uw huis er belachelijk uit laten zien, dus u moet zorgvuldig overwegen wanneer en waar u ze kunt toevoegen. Gelegen aan de schuine kant van een dak, brengt een dakkapel natuurlijk licht op een zolder, loft of elke kamer met een gewelfd plafond. Dit type raam zit verticaal in een ingelijste structuur die naar buiten steekt vanaf de helling van het hoofddak en een eigen dak boven het raam heeft. Dakapellen worden vaak geassocieerd met koloniale, Griekse Revival en architectuur in cottage-stijl, maar ze zijn te vinden op vrijwel elke huisstijl met een schuin dak.

Een dakkapel is een raam dat meestal verticaal op een schuin dak wordt geplaatst. Dakapellen hebben hun eigen dak, dat plat, gebogen, schilddak, puntig of sierlijk kan zijn. Dakapellen kunnen aan het plafond of de muur worden geplaatst en zijn er in verschillende vormen en maten. Vaak neemt de dakkapel een toonhoogte die lijkt op het dak van het huis en is geschikt voor kleine of grote ramen in een smalle of langwerpige breedte.

Van buitenaf kan een dakkapel bepaalde huisstijlen definiëren: Neo-koloniale en koloniale opwekking, Stick Style, Chateauesque, Second Empire, en de Amerikaanse Foursquare zijn allemaal huisstijlen die over het algemeen een dakkapel in hun ontwerpen bevatten. Een dakkapel en een dakkapel die door de daklijn breekt, worden toegevoegd aan meer typische ramen en een oriel raam om dit huisje in Engelse Manor-stijl van binnen en van buiten eruit te laten zien als een eenvoudig landhuis. Op de dakkapel helpt het uitlopende dak de ramen te verduisteren, een zegen wanneer dakkapellen op het zuiden of westen staan in regio's waar de zomers heet zijn. Als u de verschillen kent tussen elk type dakkapel en wat ze bieden, kunt u veel helpen bij het beslissen welk type geschikt is voor uw huis.

Om deze reden wordt het inlijsten van het interieur, zoals wijzigingen aan de binnenspanten of spanten (wijzigingen die moeten worden opgeruimd door een constructeur), vaak eerst gedaan en vervolgens construeert de aannemer het buitenframe van de dakkapel op het oppervlak van het dak. Als de dakkapel te groot of te klein is, kunnen de dakkapellen er ongemakkelijk uitzien, zelfs op een meer swish huis. Het woord dakkapel is afgeleid van de Midden-Franse slaapzaal, wat slaapkamer betekent, omdat dakkapellen vaak licht en ruimte boden aan slaapkamers op zolderniveau. In de meeste gevallen (weg van zoutbakplafonds en vergelijkbare dakstijlen), wilt u dat de dakkapellen symmetrisch op het huis worden afgezet.

Liddakkapellen hebben de neiging om zich beter te ontwikkelen in ingewikkelde en decoratieve ontwerpen dan andere dakkapellen. In huizen met twee of meer verdiepingen helpen exfoliërende dakkapellen nuttige ruimte toe te voegen aan de onderkant van de zolderkamer zonder dat het dak over de hele locatie hoeft te worden verplaatst. U wilt er zeker van zijn dat de dakkapellen naast het huis staan en dat het dak evenredig is met de algehele vorm en grootte. Omhulling (het multiplex dat de framing studs bedekt) wordt tegelijkertijd aan de buitendakkapellen en over de spanten van het hoofddak bevestigd.

Wanddakkapellen zijn een draaibare manier om het interieur te verlengen zonder een nieuwe structuur op het dak te hoeven bouwen. Het gebeurt vaak dat de helft van het raam zich boven het dak uitstrekt, terwijl de andere helft gaat zitten en de dakkapel op de daklijn ontgrendelt. .