Hoe heet een huis met dakkapellen?

Van buitenaf kan een dakkapel bepaalde huisstijlen definiëren: Neo-koloniale en koloniale opwekking, Stick Style, Chateauesque, Second Empire, en de Amerikaanse Foursquare zijn allemaal huisstijlen die over het algemeen een dakkapel in hun ontwerpen bevatten. Verzonken dakkapellen, ook wel inzetdakkapellen genoemd, hebben een of meer muren die in het dak zijn geplaatst, in plaats van erop te worden geplaatst. Door deze stijl van dakkapel kunnen de ramen dieper zijn dan ze anders zouden kunnen zijn. Zijn ranchhuizen altijd één verhaal?.

Een dakkapel heeft dakkapellen ingebouwd in het dak. Het is een dak met dakkapellen. De ramen maken deel uit van het dak. Met zoveel soorten huisstijlen kan het overweldigend zijn om de lijst te beperken tot je favoriet.

We laten je de top 10 van meest populaire huisstijlen zien, waaronder Cape Cod, country French, Colonial, Victorian, Tudor, Craftsman, cottage, Mediterranean, ranch en hedendaags. Hier leest u hoe u de verschillen tussen elke bouwstijl kunt zien. Landhuizen in Franse stijl in de Verenigde Staten dateren uit de 18e eeuw. In die tijd bezette Frankrijk een groot deel van Oost-Noord-Amerika met nederzettingen verspreid langs de belangrijkste waterwegen, zoals de St.

Lawrence, Grote Meren en valleien van Mississippi. De Franse bouwtradities begonnen te vervagen nadat president Thomas Jefferson Louisiana in 1803 kocht, maar deze huisstijl bleef nog een halve eeuw populair in New Orleans en andere gebieden. Koloniale stijl die teruggaat tot 1876 is een van de meest populaire huisstijlen in de Verenigde Staten. Huizen in koloniale stijl hebben meestal twee of drie verdiepingen, open haarden en bakstenen of houten gevels.

De klassieke plattegrond van het huis in koloniale stijl heeft de keuken en familiekamer op de eerste verdieping en de slaapkamers op de tweede verdieping. De naam van deze stijl suggereert een nauwe band met de architectonische kenmerken van de vroege 16e-eeuwse Tudor-dynastie in Engeland. Maar de Tudor-huizen die we vandaag zien, zijn moderne heruitvindingen die losjes gebaseerd zijn op een verscheidenheid aan laatmiddeleeuwse Engelse prototypes. De Craftsman-bungalow (ook bekend als huizen in Arts and Crafts-stijl) was een populaire huisstijl tussen 1905 en de jaren dertig, en het maakt vandaag een comeback.

Als je je afvraagt hoe een huisinterieur in Craftsman-stijl eruit ziet, let dan op het houtwerk. Een onderscheidend kenmerk van de stijl is de grote hoeveelheid houtwerk in het interieur, zoals ingebouwde rekken en stoelen. Middeleeuwse stijlen van het Engelse platteland inspireerden Amerikaanse architecten om de charmante en gezellige huizen in cottage-stijl te ontwerpen die we vandaag kennen. De stijl werd vooral populair in de Verenigde Staten in de jaren 1920 en 1930.

Traditionele huizen in ranchstijl hebben meestal eenvoudige plattegronden, aangrenzende garages en efficiënte woonruimtes. De stijl dateert uit 1932 en wordt nog steeds gebouwd. Het was een van de meest populaire stijlen in de hausse in de woningbouw in de voorsteden van de jaren vijftig en zestig. Een dakkapel is een dakconstructie, vaak met een raam, dat verticaal uitsteekt buiten het vlak van een schuin dak.

Een dakkapel (ook dakkapel genoemd) is een vorm van dakraam. Dakapellen worden vaak gebruikt om de bruikbare ruimte in een loft te vergroten en om raamopeningen in een dakvlak te creëren. Een dakkapel is vaak een van de belangrijkste elementen van een zolderverbouwing. Als prominent element van veel gebouwen zijn verschillende soorten dakkapellen geëvolueerd om verschillende architectuurstijlen aan te vullen.

Alle soorten dakkapellen inbegrepen, zoals zadeldak, schilddak, mansardedak, evenals oudere koloniale huizen en nieuwe huizen in de voorsteden. Een van de vroegste toepassingen van dakkapellen was in de vorm van lucarnes, slanke dakkapellen die ventilatie zorgden voor ventilatie aan de torenspitsen van Engelse gotische kerken en kathedralen. Het woord dakkapel is afgeleid van de Midden-Franse slaapzaal, wat slaapkamer betekent, omdat dakkapellen vaak licht en ruimte boden aan slaapkamers op zolderniveau. Als je een nieuw dak nodig hebt en je bent bang dat metaal een koude, commerciële uitstraling creëert, let dan op de details; het toevoegen van een dakkapel met puntgevel is misschien wel de perfecte manier om de huiselijke aantrekkingskracht te vergroten, vooral als het is opgeknapt met een vensterdoos.

Wenkbrauwdakkapellen worden ook gebruikt op huizen waar de dakspanen rond dakranden zijn gebogen om het uiterlijk van riet na te bootsen. Hierdoor ontstaat een zolder die volledig bruikbaar is, dus het is waarschijnlijk geen verrassing dat dakkapellen vaak op mansardedaken worden aangetroffen. In een Georgisch plan wordt dit soms „vijf-over-vier en een deur” genoemd, en kan dakkapellen hebben. Naarmate de Cape Cod in de loop der jaren populair werd, werden de huizen uitgebreid tot structuren van anderhalve verdieping, met steile zadeldaken en twee of meer kleine dakkapellen.

Wat betreft de buitenkant, huizen in Craftsman-stijl hebben vaak lage daken met brede dakrand overhangen, zichtbare dakspanten, decoratieve balken of beugels onder gevels en veranda's omlijst door taps toelopende vierkante kolommen. Op de dakkapel helpt het uitlopende dak de ramen te verduisteren, een zegen wanneer dakkapellen op het zuiden of westen staan in regio's waar de zomers heet zijn. .