Hoeveel voor dakkapel?

Er zijn verschillende opties voor dakkapellen, waaronder schuur, flat, gevel en heup. Het platte dak op deze dakkapellen geeft ze een boxy uitstraling die niet zo aantrekkelijk is als andere typen. De dakkapellen hebben elk hun eigen kleine dak en moeten goed worden geflitst 1 en afgedicht om vocht buiten te houden. Sommige dakconstructies, zoals die met spanten, maken de constructie van een echte dakkapel onmogelijk.

Het toevoegen van een dakkapel creëert waardevolle plafondruimte in huis en voegt tegelijkertijd visuele aantrekkingskracht toe aan uw daklijn. Dit betekent dat de startkosten voor een dakkapel hoger zijn dan bij standaard zadeldaken, die niet over deze insteekramen beschikken. Ramen in dakkapellen met wenkbrauwen zijn meestal klein, dus ze bieden minder licht en ventilatie dan andere stijlen. De meest voorkomende definitie van een dakkapel is echter de extra woonruimte die op zolder of op de bovenverdieping van een huis is geplaatst, dat uitsteekt vanaf het hoofddak.

Het dakgedeelte rond de dakkapel kan ook enkele reparaties, upgrades of vervanging nodig hebben om ervoor te zorgen dat het nieuwe materiaal perfect past en er op zijn best uitziet. Het belangrijkste verschil is echter dat dakkapellen met fronton zich vanaf het dak uitstrekken en meestal op een rij verschijnen. Je kunt nog steeds een puur decoratieve make-believe dakkapel toevoegen aan een dak met truss-frame, maar geen echte dakkapel. Een nadeel is dat platte daken geen regenwater en smeltende sneeuw afwerpen zoals schuine dakbedekking, dus lekken zijn waarschijnlijker, maar een hoogwaardig plat dakmembraan zoals PVC kan worden gebruikt om het risico op lekken als gevolg van een ondiepe helling te verminderen.

Wees voorzichtig als u in een gebied woont met veel sneeuwlekken is waarschijnlijker met dit ontwerp dan met een schuin dakkapel. Een hippe dakkapel is iets duurder en heeft een dak dat zowel naar voren als naar beide zijden afloopt. Dalflitsende materialen zijn echter ontworpen om lekken te voorkomen, en ervaren dakaannemers daken elke dag met succes valleien. Dakapellen bevinden zich op de helling van uw dak en zijn overdekte constructies met meestal ramen en verhogen de hoogte van uw plafond.

Door de hellingwisselingen en de aanwezigheid van dakkapellen heeft dit dak hogere startkosten dan andere vergelijkbare daken zoals de gevel.