Hoe dakkapel te maken in revit?

Open een plattegrond of een hoogteaanzicht waarin u het dakkapel en de bijgevoegde muren kunt zien. Revit Dakhelling kan op het eerste gezicht ingewikkeld lijken, maar door een paar kritieke functies te leren, kunt u elke gewenste dakvorm creëren. Of je nu een dubbelzadeldak met 6 piramidevormige dakkapellen of een eenvoudig gambreldak wilt, de basis blijft hetzelfde. Merk om te beginnen op dat de besproken methode alleen van toepassing is op daken die zijn gemodelleerd als een dak op basis van voetafdruk.

Dit is een repost van een oude blog die ik besloot te plaatsen nadat ik een vraag op YouTube had ontvangen over het maken van openingen in dak voor dakkapellen. Dit is geweldig omdat uw dakhelling kan worden gewijzigd, maar de snede wordt bijgewerkt om loodrecht op de nieuwe dakhelling te blijven. Het bespreekt ook meer genuanceerde onderwerpen, zoals het maken van overhangen en daklay-outs die flexibel zijn met de veranderingen in de voetafdruk van het gebouw, tips en trucs voor het omgaan met specifieke setout-problemen die zich kunnen voordoen, evenals een uitgebreide lijst van het modelleren van verschillende veelvoorkomende daktypen vanaf nul in Revit. Merk op dat hoewel ons voorbeeld een dak gebruikt dat al is gemodelleerd, de volgende stappen kunnen worden ondernomen voordat u begint met uw dakmodelschetsen.

Wanneer u wordt gevraagd om uw object te selecteren, zweeft u over uw dak en selecteert u gewoon de dakhelling die u wilt dat de opening doorsnijdt. Met behulp van de wandselectiegereedschap kan uw dak de voorgestelde overhangwaarde behouden en wordt de dakvorm bijgewerkt naarmate de wanden eronder uitzetten of krimpen. Wat leuk is aan deze methode is dat de dakgrens aan de muren is vastgemaakt, wat betekent dat een update van de opstelling van de muren automatisch de dakgeometrie bijwerkt, terwijl ook de aangewezen overhangwaarde behouden blijft. Onnodig te zeggen dat dit slechts een zeer klein overzicht is van een grotere complexiteit van daken en dakmodelleringsmethoden die in Revit kunnen worden ondernomen.

Zie de onderstaande gif die binnen enkele seconden een typisch heupdak omzet in een plat dak in het Revit-voorbeeldmodel. Je kunt dit modelleren in een van de 3 primaire dakmodelleringsmethoden, maar in het voorbeeld heb ik ervoor gekozen om de tool Roof by Extrusion te gebruiken. De basis van uw dak moet nu plat zijn en de dakval mag alleen aanwezig zijn in uw isolatielucht (zichtbaar in sectieaanzichten).