Wat is het doel van een dakkapel?

Dakapellen zijn de kleine kamers die projecteren vanaf een dak en meer ruimte en licht mogelijk maken op de bovenste verdieping of zolder. Naarmate bouwstijlen zijn verschoven, hebben architecten en bouwers meer manieren uitgevonden om dakkapellen te bouwen. Een dakkapel is een dakconstructie, vaak met een raam, dat verticaal uitsteekt buiten het vlak van een schuin dak. Een dakkapel (ook dakkapel genoemd) is een vorm van dakraam.

Een dakkapel is een raam dat meestal verticaal op een schuin dak wordt geplaatst. De dakkapel heeft een eigen dak, dat plat, gebogen, schildpad, puntig of versierd kan zijn. Dakapellen kunnen in het dak of een muur worden ingebouwd en ze zijn er in vele soorten en maten. Het soort dak op de dakkapel kan het grotere dak of andere architectonische details van het huis aanvullen.

Dakapellen kunnen schoonheid en beteugeling aan uw huis toevoegen, of ze kunnen uw huis er belachelijk uit laten zien, dus u moet zorgvuldig overwegen wanneer en waar u ze kunt toevoegen. Wanneer uw huis bescherming nodig heeft tegen regen en sneeuw, is uw dak de eerste verdedigingslinie. Huiseigenaren die ook het licht en de ruimte willen maximaliseren, kunnen ervoor kiezen om een dakkapel toe te voegen. .

Dakdakkapellen bevinden zich op de helling van uw dak en zijn overdekte constructies die meestal ramen hebben en de hoogte van uw plafond vergroten. Dakapellen zijn ook ontworpen om uw zolder of loft extra ruimte te geven, meestal voegt u 30 vierkante meter toe. Hoewel er veel soorten dakkapellen zijn om uit te kiezen, zijn sommige het meest geschikt voor specifieke daktypes. Afkomstig uit Frankrijk, lijkt deze stijl van dakkapel veel op een dakkapel met puntgevel, behalve dat het een afgerond dak heeft in plaats van een dakkapel met puntgevel.

Dit type raam zit verticaal in een ingelijste structuur die naar buiten steekt vanaf de helling van het hoofddak en een eigen dak boven het raam heeft. Dakapellen worden vaak geassocieerd met koloniale, Griekse Revival en architectuur in cottage-stijl, maar ze zijn te vinden op vrijwel elke huisstijl met een schuin dak. Wanneer u een dakkapel achteraf in een bestaand huis laat monteren, ligt de nadruk vooral op het verminderen van de tijd dat u een gapend gat in uw dak heeft. Het platte dak van deze dakkapellen geeft ze een boxy uitstraling die niet zo aantrekkelijk is als andere typen.

Je kunt nog steeds een puur decoratieve schijndakkapel toevoegen aan een dak met truss-frame, maar geen echte dakkapel. Andere stijlen dakkapellen zijn onder meer een dakkapel, die een afgeronde bovenkant heeft, en een wenkbrauwdakkapel, genoemd naar zijn gebogen vorm en gebrek aan muren. Het is waarschijnlijk dat je eerder een dakkapel hebt gezien, maar je realiseerde je niet dat het een aparte stijl op zich was. Om deze reden wordt het inlijsten van het interieur, zoals wijzigingen aan de binnenspanten of spanten (wijzigingen die moeten worden opgeruimd door een constructeur), vaak eerst gedaan en vervolgens construeert de aannemer het buitenframe van de dakkapel op het oppervlak van het dak.

Als u een nieuw huis laat bouwen, bouwt de framing-aannemer het frame van de dakkapel terwijl de dakconstructie is ingelijst. Met een uitlopende gevel steekt het dakkapel uit om ramen te verduisteren, en de overhang kan worden ondersteund door consoles. Het elegante en vorstelijke Biltmore Estate in Asheville, North Carolina, is een voorbeeld van de 19e-eeuwse Mansard-dakkapel op een groot huis in Chateauesque stijl. Er zijn verschillende soorten kamers waar dakkapellen doorgaans van profiteren, en een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden om ze allemaal te rangschikken en te decoreren.

Het belangrijkste verschil is echter dat dakkapellen met fronton zich vanaf het dak uitstrekken en meestal op een rij verschijnen. Dakapellen zorgen er niet alleen voor dat de buitenkant van uw huis er mooi uitziet, maar ze voegen ook een aanzienlijke hoeveelheid ruimte en variatie toe aan binnenkamers. .