Wat betekent het om een huis te dakkapellen?

Dakapellen zijn de kleine kamers die projecteren vanaf een dak en meer ruimte en licht mogelijk maken op de bovenste verdieping of zolder. Naarmate bouwstijlen zijn verschoven, hebben architecten en bouwers meer manieren uitgevonden om dakkapellen te bouwen. Een dakkapel is een raam dat meestal verticaal op een schuin dak wordt geplaatst. De dakkapel heeft een eigen dak, dat plat, gebogen, schildpad, puntig of versierd kan zijn.

Dakapellen kunnen in het dak of een muur worden ingebouwd en ze zijn er in vele soorten en maten. Het soort dak op de dakkapel kan het grotere dak of andere architectonische details van het huis aanvullen. Dakapellen kunnen schoonheid en beteugeling aan uw huis toevoegen, of ze kunnen uw huis er belachelijk uit laten zien, dus u moet zorgvuldig overwegen wanneer en waar u ze kunt toevoegen. Een dakkapel is een dakconstructie, vaak met een raam, dat verticaal uitsteekt buiten het vlak van een schuin dak.

Een dakkapel (ook dakkapel genoemd) is een vorm van dakraam. Als je op zoek bent naar een relatief eenvoudige manier om het uiterlijk van je huis te veranderen, kun je niet fout gaan met een dakkapel. Het toevoegen van een dakkapel verfrist niet alleen het uiterlijk van uw huis van buitenaf, maar vergroot ook de binnenleefruimte. Met een dakkapel kunt u de zolderruimte op een geheel nieuwe manier gebruiken, of het nu een gezellig leeshoekje is of het comfortabel genoeg maakt om een logeerkamer te zijn.

Een dakkapel heeft dakkapellen ingebouwd in het dak. Het is een dak met dakkapellen. De ramen maken deel uit van het dak. Gelegen aan de schuine kant van een dak, brengt een dakkapel natuurlijk licht op een zolder, loft of elke kamer met een gewelfd plafond.

Dit type raam zit verticaal in een ingelijste structuur die naar buiten steekt vanaf de helling van het hoofddak en een eigen dak boven het raam heeft. Dakapellen worden vaak geassocieerd met koloniale, Griekse Revival en architectuur in cottage-stijl, maar ze zijn te vinden op vrijwel elke huisstijl met een schuin dak. Het dakkapel heeft een unieke uitstraling waarbij de gevel van de dakkapel een verlengstuk is van de buitenmuur van het huis, niet het dak. Dit type constructie zorgt voor een groot vloeroppervlak in de kamer en maakt ook het gebruik van hoge ramen mogelijk.

Het dakgedeelte rond de dakkapel kan ook enkele reparaties, upgrades of vervanging nodig hebben om ervoor te zorgen dat het nieuwe materiaal perfect past en er op zijn best uitziet. Vaak past een dakkapel bij de stijl van het hoofddak van het huis, maar er zijn tal van uitzonderingen. Omhulling (het multiplex dat de framing studs bedekt) wordt tegelijkertijd aan de buitendakkapellen en over de spanten van het hoofddak bevestigd. Rekening houdend met sneeuwbelastingen in bepaalde klimaten, is het bouwen van dakkapellen relatief eenvoudig in zowel origineel ontwerp als renovaties.

De dakkapel moet echter over het algemeen klein genoeg zijn om de daklijn op te breken en op het dak te passen zonder misplaatst te kijken. Een van de vroegste toepassingen van dakkapellen was in de vorm van lucarnes, slanke dakkapellen die ventilatie zorgden voor ventilatie aan de torenspitsen van Engelse gotische kerken en kathedralen. Wanneer u een dakkapel achteraf in een bestaand huis laat monteren, ligt de nadruk vooral op het verminderen van de tijd dat u een gapend gat in uw dak heeft. Het is een goed idee om uw dak te inspecteren om ervoor te zorgen dat uw huidige goot het verhoogde water dat uit de dakkapel komt aankan.

Schuifdakkapellen met massief dak zijn het meest geschikt voor huizen met eclectische ontwerpen of eenvoudige lijnen van vakmanschap. Het woord dakkapel is afgeleid van de Midden-Franse slaapzaal, wat slaapkamer betekent, omdat dakkapellen vaak licht en ruimte boden aan slaapkamers op zolderniveau. Dakapellen verschenen voor het eerst op woondaken in Groot-Brittannië uit de 16e eeuw, waar ze werden gebruikt om natuurlijk licht naar slaapruimtes op zolder te leiden. U moet rekening houden met de vorm, stijl en hoek van het bestaande dak voordat u een dakkapel voor uw huis kiest.

Van buitenaf kan een dakkapel bepaalde huisstijlen definiëren: Neo-koloniale en koloniale opwekking, Stick Style, Chateauesque, Second Empire, en de Amerikaanse Foursquare zijn allemaal huisstijlen die over het algemeen een dakkapel in hun ontwerpen bevatten. Als u een nieuw huis laat bouwen, bouwt de framing-aannemer het frame van de dakkapel terwijl de dakconstructie is ingelijst. Traditioneel zijn dakkapellen het best te vinden in huizen in koloniale stijl, Queen Anne of Tudor, terwijl schilddaken prairie- of blokhutten aanvullen. Er is geen groot hok; In plaats daarvan moet u rekening houden met de stijl van uw huis en de verhoudingen van het dak en andere ramen om een nuttige en visueel aantrekkelijke dakkapel te ontwerpen.

.