Dakkapel?

Dakapellen zijn de kleine kamers die projecteren vanaf een dak en meer ruimte en licht mogelijk maken op de bovenste verdieping of zolder. Naarmate bouwstijlen zijn verschoven, hebben architecten en bouwers meer manieren uitgevonden om dakkapellen te bouwen. Hier zijn 12 verschillende soorten dakkapellen en hun geschiedenis. Een dakkapel is een raam dat meestal verticaal op een schuin dak wordt geplaatst.

De dakkapel heeft een eigen dak, dat plat, gebogen, schildpad, puntig of versierd kan zijn. Dakapellen kunnen in het dak of een muur worden ingebouwd en ze zijn er in vele soorten en maten. Het soort dak op de dakkapel kan het grotere dak of andere architectonische details van het huis aanvullen. Dakapellen kunnen schoonheid en beteugeling aan uw huis toevoegen, of ze kunnen uw huis er belachelijk uit laten zien, dus u moet zorgvuldig overwegen wanneer en waar u ze kunt toevoegen.

Wanneer uw huis bescherming nodig heeft tegen regen en sneeuw, is uw dak de eerste verdedigingslinie. Huiseigenaren die ook het licht en de ruimte willen maximaliseren, kunnen ervoor kiezen om een dakkapel toe te voegen. Wat is een dakkapel? Een dakkapel is als een kleine kamer met een raam dat verticaal uitsteekt vanaf de rest van een schuin dak. Wanneer u zolderruimte omzet in woonruimte, maakt een dakkapel kruisventilatie mogelijk, brengt natuurlijk licht binnen en voegt een architecturale stijl toe.

Dakdakkapellen bevinden zich op de helling van uw dak en zijn overdekte constructies die meestal ramen hebben en de hoogte van uw plafond vergroten. Dakapellen zijn ook ontworpen om uw zolder of loft extra ruimte te geven, meestal voegt u 30 vierkante meter toe. Hoewel er veel soorten dakkapellen zijn om uit te kiezen, zijn sommige het meest geschikt voor specifieke daktypes. Een dakkapel is een dakconstructie, vaak met een raam, dat verticaal uitsteekt buiten het vlak van een schuin dak.

Een dakkapel (ook dakkapel genoemd) is een vorm van dakraam. Gelegen aan de schuine kant van een dak, brengt een dakkapel natuurlijk licht op een zolder, loft of elke kamer met een gewelfd plafond. Dit type raam zit verticaal in een ingelijste structuur die naar buiten steekt vanaf de helling van het hoofddak en een eigen dak boven het raam heeft. Dakapellen worden vaak geassocieerd met koloniale, Griekse Revival en architectuur in cottage-stijl, maar ze zijn te vinden op vrijwel elke huisstijl met een schuin dak.

Vaak past een dakkapel bij de stijl van het hoofddak van het huis, maar er zijn tal van uitzonderingen. Van buitenaf kan een dakkapel bepaalde huisstijlen definiëren: Neo-koloniale en koloniale opwekking, Stick Style, Chateauesque, Second Empire, en de Amerikaanse Foursquare zijn allemaal huisstijlen die over het algemeen een dakkapel in hun ontwerpen bevatten. Als u een nieuw huis laat bouwen, bouwt de framing-aannemer het frame van de dakkapel terwijl de dakconstructie is ingelijst. Er is niets bijzonders aan deze toevoegingen: eenvoudige dakkapellen met zadeldak functioneerden om licht, lucht, ruimte en symmetrie toe te voegen aan het Amerikaanse huis.

Een ingewikkelder en sommigen zouden beweren dat een eleganter ontwerp de dakkapel is die door de kroonlijst of de rand van het dak is gebouwd. Het elegante en vorstelijke Biltmore Estate in Asheville, North Carolina, is een voorbeeld van de 19e-eeuwse Mansard-dakkapel op een groot huis in Chateauesque stijl. Andere stijlen dakkapellen zijn onder meer een dakkapel, die een afgeronde bovenkant heeft, en een wenkbrauwdakkapel, genoemd naar zijn gebogen vorm en gebrek aan muren. Vaak neemt de dakkapel een toonhoogte die lijkt op het dak van het huis en is geschikt voor kleine of grote ramen in een smalle of langwerpige breedte.

Het belangrijkste verschil is echter dat dakkapellen met fronton zich vanaf het dak uitstrekken en meestal op een rij verschijnen. Om deze reden wordt het inlijsten van het interieur, zoals wijzigingen aan de binnenspanten of spanten (wijzigingen die moeten worden opgeruimd door een constructeur), vaak eerst gedaan en vervolgens construeert de aannemer het buitenframe van de dakkapel op het oppervlak van het dak. Wenkbrauwdakkapellen worden ook gebruikt op huizen waar de dakspanen rond dakranden zijn gebogen om het uiterlijk van riet na te bootsen. Een van de vroegste toepassingen van dakkapellen was in de vorm van lucarnes, slanke dakkapellen die ventilatie zorgden voor ventilatie aan de torenspitsen van Engelse gotische kerken en kathedralen.

Wanneer u een dakkapel achteraf in een bestaand huis laat monteren, ligt de nadruk vooral op het verminderen van de tijd dat u een gapend gat in uw dak heeft. Rekening houdend met sneeuwbelastingen in bepaalde klimaten, is het bouwen van dakkapellen relatief eenvoudig in zowel origineel ontwerp als renovaties. .