Hoe ziet een dakkapel eruit op een dak?

Een dakkapel is een raam dat meestal verticaal op een schuin dak wordt geplaatst. De dakkapel heeft een eigen dak, dat plat, gebogen, schilddak, puntig of versierd kan zijn. Dakramen kunnen in het dak of een muur worden ingebouwd en ze zijn er in vele soorten en maten. Dakapellen met puntgevel hebben een piek aan de bovenkant en een dak dat aan weerszijden naar beneden loopt.

Dit is het meest voorkomende type dakkapel. Het ontwerp werkt goed met een breed scala aan architecturale stijlen, waaronder Queen Anne Victorian, Tudor en Craftsman. Geveldakkapellen zijn ook te vinden op huizen in koloniale opwekking en gotische revivalhuizen en op huizen in de Franse eclectische stijl. Gelegen aan de schuine kant van een dak, brengt een dakkapel natuurlijk licht in een zolder, loft of elke kamer met een gewelfd plafond.

Dit type raam zit verticaal in een ingelijste structuur die naar buiten steekt vanaf de helling van het hoofddak en een eigen dak boven het raam heeft. Dakapellen worden vaak geassocieerd met koloniale, Griekse opwekking en architectuur in cottage-stijl, maar ze zijn te vinden op vrijwel elke huisstijl met een schuin dak. Piramidale dakkapellen zijn een soort dakkapellen met schilddak. Ze strekken zich naar achteren uit en het dak ziet eruit als een piramide.

Dit voegt een geheel nieuwe cultuur en design toe aan een dakkapel. Ze strekken zich naar achteren uit en het dak ziet eruit als een Egyptische piramide. Dit voegt een geheel nieuwe cultuur en geometrisch ontwerp toe aan een dakkapel. Een dakkapel is een architectonisch raamkenmerk dat uit uw dak lijkt te springen.

Ze kunnen opgaan in of zich onderscheiden van de rest van het huis, afhankelijk van de tijd die u gebruikt om ze in te lijsten en of u ze bedekt met hetzelfde type materiaal als de rest van het dak. Omhulling (het multiplex dat de framing studs bedekt) wordt tegelijkertijd aan de buitendakkapellen en over de spanten van het hoofddak bevestigd. Als u in een regio woont met een koud klimaat of een uitgesproken winterseizoen, zal het toevoegen van een dakkapel uw verwarmingsrekening verhogen en de kamer met de dakkapel kouder aanvoelen. Er zijn verschillende soorten kamers waar dakkapellen doorgaans van profiteren, en een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden om ze allemaal te rangschikken en te decoreren.

Wenkbrauwdakkapellen worden ook gebruikt op huizen waar de dakspanen rond dakranden zijn gebogen om het uiterlijk van riet na te bootsen. Als u echter een schuin dak heeft dat veel structurele ondersteuning nodig heeft, staan de spanten normaal gesproken in de weg om een dakkapel toe te voegen. Dakapellen verschenen voor het eerst op woondaken in het Groot-Brittannië van de 16e eeuw, waar ze werden gebruikt om natuurlijk licht naar slaapruimtes op zolder te leiden. Het is waarschijnlijk dat je eerder een dakkapel hebt gezien, maar je niet realiseerde dat het een aparte stijl op zich was.

Dit type dakkapel ziet eruit als een piramide die zich uitstrekt vanaf het dak met ramen aan alle drie naar buiten gerichte zijden. Dakapellen zorgen er niet alleen voor dat de buitenkant van uw huis er mooi uitziet, maar ze voegen ook een aanzienlijke hoeveelheid ruimte en variatie toe aan binnenkamers. Hoewel dakkapellen grote wijzigingen in de structuur van een dak vereisen, is de uitbetaling zeker de moeite waard. Veel mensen investeren in dakkapellen omdat ze donkere, benauwde zolderruimtes kunnen transformeren in lichte en ruime woonruimtes.

Het voordeel is dat het dakkapel schaduw geeft, dus uitlopende dakkapellen komen vaker voor aan de zuid- en westkant van huizen in Noord-Amerika. Als u een nieuw huis laat bouwen, bouwt de framing-aannemer het frame van de dakkapel terwijl de dakconstructie wordt ingelijst. Op de dakkapel helpt het uitlopende dak de ramen schaduw te geven, een zegen wanneer dakkapellen op het zuiden of westen staan in regio's waar de zomers heet zijn.