Hoe maak je een dakkapel?

De methoden die in deze video's worden geleerd, zijn slechts een. elimineer giswerk maak een tekening op ware grootte van de gevelmuur op de vloer van uw garage of zolder. Begin met een basislijn en maak er een hartlijn loodrecht op vast. Gebruik de 3-4-5 driehoeksmethode om de hoek van 90 graden te maken.

Voeg vervolgens de 2 × 4 zijwanden en de dakhelling toe met behulp van een vierkant. Maak lijnen voor de spanten en teken vervolgens de rand en het binnenkantdetail in. Knip een gemeenschappelijke spant voor een patroon en leg deze op de tekening om te controleren of het past. Meet en snijd de tijdelijke paal die de rand ondersteunt.

Gelegen aan de schuine kant van een dak, brengt een dakkapel natuurlijk licht in een zolder, loft of elke kamer met een gewelfd plafond. Dit type raam zit verticaal in een ingelijste structuur die naar buiten steekt vanaf de helling van het hoofddak en een eigen dak boven het raam heeft. Dakapellen worden vaak geassocieerd met koloniale, Griekse opwekking en architectuur in cottage-stijl, maar ze zijn te vinden op vrijwel elke huisstijl met een schuin dak. Dakapellen zijn de kleine kamers die uitsteken vanaf een dak en meer ruimte en licht mogelijk maken op de bovenste verdieping of zolder.

Naarmate de bouwstijlen zijn verschoven, hebben architecten en bouwers meer manieren uitgevonden om dakkapellen te bouwen. Hier zijn 12 verschillende soorten dakkapellen en hun geschiedenis. Omhulling (het multiplex dat de framing studs bedekt) wordt tegelijkertijd aan de buitendakkapellen en over de spanten van het hoofddak bevestigd. Klik krijtlijnen voor de binnenrand van de zijwanden van de dakkapel, stel uw zaag in om door de dakbedekking te snijden en zaag aan beide zijden van onder naar boven.

Zadeldakkapellen staan ook bekend als hondenhuisstijl, en ze zijn meestal te vinden op daken met een hoek en steile helling. Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van een dakkapel aan uw dak, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw plaatselijke dakbedekkingsbedrijf. Vaak past een dakkapel bij de stijl van het hoofddak van het huis, maar er zijn tal van uitzonderingen. Wenkbrauwdakkapellen worden ook gebruikt op huizen waar de dakspanen rond dakranden zijn gebogen om het uiterlijk van riet na te bootsen.

Een dakkapel met frame is een eenvoudige uitbreiding die aan uw dak is toegevoegd en die is ontworpen om meer licht en ruimte in uw huis toe te voegen. Hoewel de lucarnes van weleer geen glazen ramen hadden, worden hoge smalle dakkapellen tegenwoordig soms „lucarne dakkapellen” genoemd. Het bouwen van een dakkapel op uw dak is een geweldige manier om extra woonruimte aan uw huis toe te voegen door te profiteren van ongebruikte loft- of zolderruimte. Dakapellen verschenen voor het eerst op woondaken in het Groot-Brittannië van de 16e eeuw, waar ze werden gebruikt om natuurlijk licht naar slaapruimtes op zolder te leiden.

Wanneer u een dakkapel achteraf laat installeren in een bestaand huis, ligt de nadruk vooral op het verminderen van de hoeveelheid tijd dat u een gapend gat in uw dak heeft. De grootte van de nieuwe drievoudige spanten en gemeenschappelijke spanten varieert afhankelijk van de grootte van het dak en de dakkapel en de lokale omstandigheden. Op de dakkapel helpt het uitlopende dak de ramen schaduw te geven, een zegen wanneer dakkapellen op het zuiden of westen staan in regio's waar de zomers heet zijn. Om deze reden wordt het inlijsten van het interieur, zoals wijzigingen aan de binnenspanten of spanten (wijzigingen die moeten worden opgeruimd door een constructeur), vaak eerst uitgevoerd en vervolgens bouwt de aannemer het buitenframe van de dakkapel op het oppervlak van het dak.

Zorg dat u de nodige gereedschappen voor dit doe-het-zelfdakkapelproject op een rij hebt staan voordat u begint, bespaart u tijd en frustratie. Markeer de dakkapelwandindeling op de zolderverdieping en zorg ervoor dat de dakkapellen vierkant zijn met de buitenmuur van het huis.