Hoe wordt een dakkapel gebouwd?

Zadeldakkapellen worden loodrecht op het bestaande dakvlak gebouwd en hun ruggen strekken zich uit vanaf het dak. Dit bouwproces is complexer dan voor dakkapellen omdat de eindwanden van de dakkapel de lading dragen in plaats van de zijwanden. Een ingewikkelder en sommigen zouden beweren dat een eleganter ontwerp de dakkapel is die door de kroonlijst of de rand van het dak is gebouwd. Ook wel wanddakkapellen genoemd, deze dakkapellen door de kroonlijst komen veel voor in grote herenhuizen en luxe wijken.

Om deze reden wordt het inlijsten van het interieur, zoals wijzigingen aan de binnenspanten of spanten (wijzigingen die moeten worden opgeruimd door een constructeur), vaak eerst uitgevoerd en vervolgens bouwt de aannemer het buitenframe van de dakkapel op het oppervlak van het dak. Zorg dat u de nodige gereedschappen voor dit doe-het-zelfdakkapelproject op een rij hebt staan voordat u begint, bespaart u tijd en frustratie. Ik verdubbel of verdrievoudig de gewone dakspanten aan weerszijden van de dakkapelopening en plaats er een koptekst tussen op het snijpunt. Als u een nieuw huis laat bouwen, bouwt de framing-aannemer het frame van de dakkapel terwijl de dakconstructie wordt ingelijst.

Klik krijtlijnen voor de binnenrand van de zijwanden van de dakkapel, stel uw zaag in om door de dakbedekking te snijden en zaag aan beide zijden van onder naar boven. Dakapellen worden vaak geassocieerd met koloniale, Griekse opwekking en architectuur in cottage-stijl, maar ze zijn te vinden op vrijwel elke huisstijl met een schuin dak. Bij het toevoegen van een dakkapel is het essentieel om de dakbelasting te bepalen en de overdracht van het laadpad naar de bestaande vloerbalken of dakspanten te ontwerpen. De zijwanden van een dakkapel dragen geen last, zodat ze zonder extra omlijsting op de vloer of op de dakspanten kunnen rusten.

Vaak neemt de dakkapel een helling die lijkt op het dak van het huis en is geschikt voor kleine of grote ramen in een smalle of langwerpige breedte. Zodra het bestaande dak is uitgesneden, kan ik de muur optillen, de spanten plaatsen en de dakkapel binnen enkele uren omhullen, klaar om in te drogen met omhulling en papier. Qua vorm is een dakkapel met zadelvoorkant het meest voorkomende type, met een dubbel schuin dak gemaakt van twee schuine zijden. In beide gevallen frame ik de dakkapellen, snijd de spanten af en bereid ik de plafondbalken voor voordat ik het dak opensnijd.

Omhulling (het multiplex dat de framing studs bedekt) wordt tegelijkertijd aan de buitendakkapellen en over de spanten van het hoofddak bevestigd. Het elegante en vorstelijke Biltmore Estate in Asheville, North Carolina, is een voorbeeld van de 19e-eeuwse Mansard-dakkapel op een groot huis in Chateauesque stijl. Het platte dak op deze dakkapellen geeft ze een boxy uitstraling die niet zo aantrekkelijk is als andere typen.